Raadhuis Ede aardgasvrij met groene warmte

De gemeente Ede slaat een grote verduurzamingsslag door het Raadhuis aan te sluiten op het groene warmtenet in Ede.

De gemeente Ede slaat een grote verduurzamingsslag door het Raadhuis aan te sluiten op het groene warmtenet in Ede. Het Raadhuis heeft al zonnepanelen op het dak en in de kantine wordt elektrisch gekookt. Met groene warmte is het pand nu volledig aardgasvrij. Hierdoor bespaart het Raadhuis jaarlijks direct 243 ton CO₂-uitstoot!

De gemeente Ede en Warmtebedrijf Ede zijn verheugd dat hun gezamenlijke ambitie van 20.000 aansluitingen op groene warmte, richting het jaar 2020, steeds verder vorm krijgt. Directeur van Warmtebedrijf Ede, Valentijn Kleijnen: ‘In samenwerking met de gemeente en andere lokale partners en door het benutten van zowel biowarmte, restwarmte, zonnewarmte als aardwarmte, maken we Ede fossielvrij’.

Het streven is ook om al het gemeentelijk vastgoed volledig aardgasvrij te maken; de gemeente wil hierin een voortrekkersrol vervullen. Wethouder Hoefsloot: 'Door deze stap te zetten, willen we het goede voorbeeld geven. Uiteindelijk moeten alle woonhuizen en panden van het aardgas af. Geen gemakkelijke opgave, maar nodig om op schone energie over te gaan’.  

Naar overzicht