Week van de Opvoeding Ede: volg gratis webinars over opvoeden

Het centrum voor Jeugd en Gezin Ede (CJG) heeft het programma van de jaarlijkse Week van de Opvoeding aangepast. Vanwege de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus zijn alle fysieke bijeenkomsten voor ouders/verzorgers afgelast. De drie webinars over opgroeien en opvoeden gaan wel door

Wethouder Leon Meijer is blij dat de webinars wel door kunnen gaan: “Opvoeden is hard werken. Zeker nu het soms lastig is een goede balans te vinden tussen werk en privé. Toch zien we dat ouders en opvoeders weerbaar en veerkrachtig zijn. Het CJG heeft hard gewerkt aan een gevarieerd programma, maar helaas is een aantal bijeenkomsten afgelast. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de digitale bijeenkomsten die het CJG Ede volgende week aanbiedt”.

Maandag 5 oktober: Webinar Staande blijven in de opvoeding (20:00 - 21:45 uur)

Opvoeden gaat met vallen en opstaan en kan een relatie flink onder druk zetten. Hoe zorg je ervoor dat je elkaar niet kwijtraakt in de gezinshectiek? Doe mee aan deze webinar van Buro NIJ vol tips en praktische inzichten.
Je kunt je hiervoor niet meer aanmelden.

Woensdag 7 oktober: Webinar Gamen & Opvoeden (19:30 - 21:00 uur)

Hoe werkt de gamewereld en hoe ga ik daar mee om? Is het normaal dat jongeren zoveel gamen? Tijdens een webinar voor ouders/ verzorgers met kinderen van 10-18 jaar gaat de afdeling preventie van Iris Zorg in op deze en andere vragen. Via de chat kun je hen ook vragen stellen.
Je kunt je hiervoor niet meer aanmelden.

Woensdag 7 oktober: Webinar Wie ben jij als ouder? (20:00 - 21:30 uur)

Het Papa en Mama café organiseert een online gespreksavond voor ouders/verzorgers met kinderen tussen de 0-4 jaar. Wil je op een informele manier in gesprek met andere ouders over wat het ouderschap van je vraagt, wat het je brengt en wat voor ouder je bent? Meld je dan aan. Bij alle deelnemers wordt vooraf een borrelpakketje thuisbezorgd.
Je kunt je hiervoor niet meer aanmelden.

Over CJG Ede

De week van de Opvoeding wordt georganiseerd door het CJG. Het CJG ondersteunt iedereen met vragen over gezond opvoeden en opgroeien. Bij het CJG werken professionals bij die informatie, advies, lichte hulp of een goede doorverwijzing kunnen geven. De medewerkers van het CJG werken via de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de school of in de wijk.

Naar overzicht