Week van de Toegankelijkheid: Doen wat je zelf wilt!

Je vrije tijd vul je zelf in, toch? Het lijkt zo gewoon, maar het is voor 20 procent van de mensen niet zo vanzelfsprekend. Dat heeft alles te maken met de toegankelijkheid van musea, horeca, sportclubs, attractieparken en natuurgebieden. De Koplopers Toegankelijkheid en de gemeente Ede organiseren in de week van de toegankelijkheid (van 7 t/m 11 oktober 2019) een aantal toegankelijke activiteiten.

We vinden het belangrijk dat iedereen in gemeente Ede mee kan doen: jong en oud, met of zonder een beperking, ongeacht ieders achtergrond.  Daarom doen we ook mee aan de Week van de Toegankelijkheid.  Kijk voor alle activteiten in Ede op weekvandetoegankelijkheid.nl

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), het landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. In Ede organiseren de koplopers Inclusie samen met de gemeente onder andere een rolstoeltoegankelijke wandeling, een prikkelarm winkeluurtje bij de Jumbo, een tentoonstelling van kunst gemaakt door mensen met een beperking, een bezoek voor doof-blinden aan Lammert van de Bospoort en een Inclusiecafé (gezellig samenzijn met workshops en een gesprek met ervaringsdeskundigen).

Naar overzicht