Wegwerkzaamheden en omleidingen in mei en juni

Op dit moment werken de bouwers hard aan de aanleg van de Parklaan en de bouw van het nieuwe station Ede-Wageningen. Helaas levert dit voor u als inwoner ook gedoe op, zoals afgesloten wegen, omleidingen en treinen die niet rijden. We beseffen dat dit vervelend is, maar helaas kunnen we niet bouwen zonder overlast.

Doel van de werkzaamheden is een betere bereikbaarheid van Ede-Oost en natuurlijk een nieuw station dat ook een verbinding is tussen Enka en Kazerneterreinen. Met dit overzicht weet u waar u de komende tijd rekening mee moet houden als u op pad gaat.

Aanleg rotonde Klinkenbergerweg - Ericalaan

Wat gaan we doen?

We leggen een rotonde aan op het kruispunt Klinkenbergerweg - Ericalaan. De nieuwe rotonde zorgt er straks voor dat het verkeer soepeler doorstroomt en dat er minder wachtende auto’s op de weg staan. Ook krijgen fietsers en voetgangers voorrang. Aan de zuidkant van de rotonde komen twee nieuwe bushaltes. De rotonde is onderdeel van een pakket maatregelen om de Klinkenbergerweg veiliger te maken.

Wanneer en welke overlast is er? 

De werkzaamheden voeren we uit in twee fasen:

Fase 1: Aanleg rotonde Klinkenbergerweg tussen Ericalaan en Eikenlaan

5 juni - 18 juni

Start voorbereidende werkzaamheden aan de Ericalaan. In deze periode is de Ericalaan tussen de Klinkenbergerweg en de Kerk gesloten voor auto’s en fietsers. Tussen Stationsweg en kerk blijft de weg open. Voor doorgaand verkeer komt een omleiding via de Breelaan, Stationsweg en Berkenlaan. Deze omleiding wordt aangegeven met borden.

19 juni - 27 juli 

Aanleg van de rotonde op het kruispunt Klinkenbergerweg - Ericalaan. Voor de aanleg van de rotonde wordt de Klinkenbergerweg tussen de Ericalaan en de Eikenlaan afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Woningen en bedrijven aan de Ericalaan zijn weer bereikbaar. Verkeer kan niet doorrijden via de Ericalaan naar de Klinkenbergerweg, er komt een omleiding via de Nieuwe Kazernelaan of de Stationsweg. Deze omleiding wordt met borden aangegeven.

Fase 2: Aanleg fietspaden

Tussen 14 augustus en eind september passen we de fietspaden rond de rotonde aan en worden halteplaatsen voor de bus aangelegd. De Klinkenbergerweg en Ericalaan blijven in deze periode open voor autoverkeer.

De planning is afhankelijk van de voortgang van de aanleg van de Parklaan. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen Houd voor de meest actuele planning de pagina over de Klinkenbergerweg in de gaten.

Verkeershinder N224, Nieuwe Kazernelaan en Arnhemseweg

Wanneer? 

De werkzaamheden duren tot medio juni. Daarnaast is de rotonde nog een weekend voor al het autoverkeer afgesloten. Dit is van vrijdagavond 2 juni 19:00 uur tot en met maandagochtend 5 juni 06:00 uur. Als fietser kunt u nog wel langs de N224, u wordt bij de rotonde even omgeleid.

Wat gaan we doen?

De rotonde op de N224 bij de Nieuwe Kazernelaan wordt helemaal vervangen en aangesloten op de nieuwe Parklaan (Generaal Hackettlaan).

Welke overlast is er?

Tot medio juni is er op de N224 één rijbaan beschikbaar. U wordt met verkeerslichten langs de werkzaamheden geleid. Daarnaast is de afslag naar de Nieuwe Kazernelaan en de Arnhemseweg (tijdelijk) afgesloten. Om bij de Nieuwe Kazernelaan te komen, wordt u omgeleid via de Raadhuisstraat en de Arnhemseweg.

Wanneer de werkzaamheden aan de rotonde medio juni klaar zijn, is de Arnhemseweg weer bereikbaar vanaf de Generaal Hackettlaan. De Nieuwe Kazernelaan wordt dan afgesloten. Daar maken we een fietsstraat van. Hierover ontvangen buurtbewoners en organisaties in de buurt nog verdere informatie. Verkeer richting het zuiden kan dan via de Generaal Hacketlaan.

Werkzaamheden kruispunt Bennekomseweg / Enkalaan

Wanneer?

De werkzaamheden duren tot medio juni.

Wat gaan we doen?

Ter hoogte van de Enkalaan leggen we een nieuw riool aan. Tegelijk past aannemer Van Gelder het kruispunt aan, zodat het straks goed aansluit op de Parklaan.

Welke overlast is er?

Tot en met medio juni is de Enkalaan afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. U kunt de wijk in en uit via de Akulaan. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon via het kruispunt Enkalaan/Bennekomse weg de wijk in en uit. Wel kunnen zij hier af en toe een beetje last hebben van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden blijft uw woning bereikbaar. Ook de nood-en hulpdiensten kunnen de woningen bereiken en zijn over de werkzaamheden geïnformeerd.

Afsluiting kruispunt Eikenlaan/Nieuwe Kazernelaan

Wanneer?

Van begin mei tot medio juni.

Wat gaan we doen?

De aansluiting van de Eikenlaan op de Nieuwe Kazernelaan wordt aangepast, zodat de Eikenlaan straks op de nieuw aangelegde Parklaan aansluit.

Welke overlast is er?

U kunt niet van en naar de Nieuwe Kazernelaan vanaf de Eikenlaan. Gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze werkzaamheden niet langs dit kruispunt. U kunt omrijden via de Arnhemseweg en de Klinkenbergerweg. De omleidingsroute geven we aan met borden.

​​​​​​​Meer informatie over de werkzaamheden

Via websites www.spoorzone-ede.nl en parklaan.ede.nl krijgt u regelmatig updates over de werkzaamheden. Daarnaast maken zowel Spoorzone Ede als Parklaan gebruik van een bouwapp. Zoek hiervoor in uw appstore naar Spoorzone Ede (voor spoorzone) en naar de Bouwapp (voor Parklaan).