Kennisas FoodValley

De Kennisas Ede-Wageningen wordt ontwikkeld tot het hart van FoodValley. Er ontstaat een gebied met topkennisinstellingen, bedrijven, congres- en ontmoetingsruimten en eigenzinnige woon- en werkruimten. Deze brede zone van circa 5 kilometer verbindt station Ede-Wageningen met de binnenstad van Wageningen.

Station Ede-Wageningen

Station Ede-Wageningen is een intercity-station en biedt snelle treinverbindingen. De intercity naar Arnhem duurt 11 minuten en rijdt vier keer per uur. Van daaruit is het per ICE 1:09 uur reizen naar Düsseldorf. Ook de intercity naar Amsterdam en Schiphol  rijdt vier keer per uur en duurt 0:55 uur.

Wonen en werken

In de stationsomgeving bevinden zich nu al hotel- en congrescentrum De Reehorst en de groene kantorenlocatie Horapark. Maar komende jaren wordt de stationsomgeving volledig herontwikkeld. Zo komt er een compleet nieuw station en vanaf 2016 een snelle rechtstreekse aansluiting vanaf de A12. Er komt ruimte voor wonen, werken en recreëren.

Bedrijven

De totale investeringen in het project bedragen circa € 110 miljoen. Het station wordt door deze grote investeringen een toplocatie. Er is volop ruimte voor de ontwikkeling van bedrijvigheid en commerciële voorzieningen, in totaal ongeveer 100.000 m².

World Food Center

In de directe omgeving van station Ede-Wageningen komt het World Food Center Nederland (WFC), een wereldwijd bereikbaar experience center voor Food onder architectuur. Hier is alles te zien en te ervaren op het gebied van Food. Het moet internationaal bekend staan als dé plek waar de Agro & Food en Tuinbouw zich presenteert. WFC wordt een ontmoetingsplek voor kennisinstellingen, bedrijfsleven, overheden en consumenten met als doel kennis over voeding, gezondheid en duurzaamheid te verspreiden. Lees meer informatie over het World Food Center op www.worldfoodcenters.com.

Kenniscampus Ede

De Kenniscampus Ede is de thuisbasis voor 12.000 studenten en scholieren van VMBO tot en met HBO. Samen met Wageningen UR ontwikkelen zij een doorlopende leerlijn Food van MBO, HBO en WO. Gezamenlijk studeren er in Wageningen en Ede nu al bijna 25.000 geschoolde jongeren. Onderwijs, woningcorporatie en gemeente investeren ondanks de crisis ruim €75 miljoen in de Kenniscampus Ede. Dit wordt gebruikt voor studentenhuisvesting, herinrichting van de openbare ruimte, sportvoorzieningen en de uitbreiding van onderwijsfaciliteiten. Op de campus komt ook ruimte voor bedrijven. In 2013 opent een Centrum voor Jong Ondernemerschap haar deuren in het campusgebied.

Stadspoort

Bij de Stadspoort, direct bij de afslag Ede-Wageningen vanaf de A12, vindt u een winkelcentrum, kantoorcomplexen en het herkenbare bioscoop- en congrescomplex CineMec. Er wordt ook nog een schitterend hotel gebouwd.