Rustig winkelen in het centrum van Ede

Koopavond en horeca

Vanaf 14 oktober is de koopavond in het centrum van Ede niet afgelast, maar wel ingekort. De winkels zijn op vrijdagavond tot 20.00 uur open.

De horeca is momenteel gesloten.

Drukte

In de winkelstraten in het centrum van Ede wordt het steeds wat drukker. Soms zelfs te druk. De winkeliers doen er alles aan om te voldoen aan de maatregelen zodat u veilig kunt winkelen. We vragen u dringend u ook aan de afspraken te houden en winkelen niet als uitje te zien. Ga voor het noodzakelijke en ga dan weer naar huis.

De winkels in het centrum hebben regels over het aantal mensen dat in de winkel mag zijn. Soms ontstaan er dan buiten rijen wachtende mensen. Voor mensen die in de straat lopen wordt het dan moeilijk om 1,5 meter afstand te bewaren. Vermijd de drukte en bezoek het centrum op een rustig tijdstip. Kijk op de afbeelding hieronder wanneer we verwachten dat het rustig is.

Ook is het fijn als u zoveel mogelijk aan de rechterkant van de winkelstraat loopt. Neem uw fiets niet mee de winkelstraat in, maar parkeer uw fiets op de daarvoor bestemde fietsparkeerplaatsen.

Andere tips

Als het druk is, kom een andere keer of bestel online bij uw favoriete lokale winkel. Kom alleen naar de winkel en houd 1,5 meter afstand van winkelpersoneel en anderen. Ook buiten de winkel. En volg altijd de aanwijzingen van het winkelpersoneel op. Natuurlijk blijft u thuis als u verkouden bent of klachten heeft. Vraag dan anderen om uw aankopen te doen.

Verwachte drukte in Ede Centrum