Vervoer naar vaccinatielocaties

In heel Nederland vaccineren we tegen het coronavirus. Ook u kunt een oproep krijgen voor het ontvangen van een vaccinatie. U moet daarvoor naar een vaccinatielocatie toe. De locatie vindt u in de oproep die u ontvangt. Niet iedereen beschikt over eigen vervoer, daarom zetten we een paar opties voor u op een rij. Niet alle opties zijn voor iedereen beschikbaar, houd daar rekening mee.

Als u geen vervoer heeft naar de vaccinatielocatie kunt u hulp vragen aan iemand die u kent. Misschien heeft u familieleden die u even kunnen brengen of behulpzame buren, vrienden of kennissen. Als u niemand kent die u om hulp kunt vragen zijn er andere mogelijkheden. Een taxi huren kan natuurlijk altijd, maar u kunt ook gebruik maken van onderstaande.

Een reis met het openbaar vervoer plant u via www.9292.nl of bel met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18,-).

U kunt gebruik maken van de Valleihopper. De Valleihopper rekent verschillende tarieven voor verschillende reizigers:

  • reizigers met een Wmo taxipasje (indicatie van de gemeente)
  • reizigers voor wie geen openbaar vervoer beschikbaar is
  • reizigers voor wie wel openbaar vervoer beschikbaar is

Meer informatie over deze tarieven vindt u op www.valleihopper.nl. Op deze website kunt u ook een rit bestellen. Hiervoor kunt u ook bellen met 0900-55115551. Boek uw rit zo snel mogelijk na het maken van een afspraak voor de vaccinatie en uiterlijk een dag voor de afspraak. Geef aan dat het een ‘prioriteitsrit’ betreft.

Mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen gebruik maken van een Valys pas. Vanaf 25 km (enkele reis) kunt u dan een rit bestellen via www.valys.nl/een-reis-boeken of bel met 0900-9630. Boek uw rit zo snel mogelijk na het maken van de afspraak voor het vaccineren.

Heeft u een abonnement op Automobiel? Dan kunt u voor het reizen naar een vaccinatielocatie een vrijwillige chauffeur boeken. Omdat er weinig chauffeurs beschikbaar zijn is het afhankelijk van de beschikbaarheid van een vrijwillige chauffeur of een rit geboekt kan worden. Er betaald hiervoor de reguliere onkostenvergoeding. Meer informatie u op de website van Malkander: www.malkander-ede.nl/ontmoeten.aspx

Komt u er niet uit? Bel dan het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid via 0800-1351. Een medewerker van deze hulplijn zoekt samen met u naar een manier om bij de priklocatie te komen. Is er geen goede oplossing in uw eigen omgeving? Dan kan deze medewerker u doorverbinden met het Rode Kruis voor hulp bij het vervoer.