Verbouwing Burgerzaken

Sloopwagens in het pand van Burgerzaken

Tot en met zaterdag 13 januari 2018 verbouwen wij de ruimte bij Publiekszaken aan het Raadhuisplein in Ede. In deze ruimte vindt u de balies Burgerzaken, Balie Bouwen, Wonen en Milieu en het Belastingloket. Tijdens de verbouwing kunt u uw zaken regelen op een andere locatie. In deze verbouwingsperiode zijn de openingstijden anders. Na 13 januari kunt u weer terecht op de oude locatie.

Waarom gaan wij verbouwen?

De huidige locatie van Burgerzaken is verouderd en niet meer van deze tijd. De laatste grote verbouwing was in 2000, 17 jaar geleden. In 2009 zijn de balies vernieuwd, maar de werkruimte voor de medewerkers achter de balies niet. Deze ruimtes voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd.

We nemen de balies gelijk mee in de verbouwing. De balies krijgen een moderne en frisse inrichting met ruime balies, een grotere wachtruimte met meer zitplaatsen en een informatiescherm. Hierdoor kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

Vanaf 2019 verwachten we minder bezoekers aan de balies, vanwege de langere geldigheid van identiteitsbewijzen en het feit dat inwoners steeds meer online regelen. Met de verbouwing houden we hier alvast rekening mee. Daarmee voorkomen we dat we over een aantal jaar weer moeten verbouwen en kosten moeten maken.

Tijdelijke locatie

Ingang Werkplein bij het Raadhuis.

Tijdens de verbouwing kunt u terecht bij het Werkplein, links naast Burgerzaken (ingang Raadhuisplein 1).

Openingstijden tijdens verbouwing

Tijdens de verbouwing zijn de openingstijden als volgt:

Maandag: 13.00 - 17.00 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 13.00 - 20.00 uur
Donderdag: 13.00 - 17.00 uur
Vrijdag: 13.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 - 12.00 uur

Tijdens deze openingstijden kunt u aanvragen doen voor documenten zoals een paspoort en rijbewijs. Wij werken in deze periode niet op afspraak. Afhalen van documenten kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op woensdag tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

* Op zaterdag kunt u uitsluitend terecht voor de volgende producten: reisdocumenten, rijbewijs, verklaring omtrent gedrag (VOG), uittreksels, verhuisaangifte binnen Nederland en legalisatie handtekening.

Wist u dat u ook veel online kunt regelen bij Burgerzaken? Dat kan via het digitaal loket.

Loket Bouwen, Wonen en Milieu

Het loket Bouwen, Wonen en Milieu is tijdens de verbouwing geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Het loket vindt u tijdens de verbouwing ook bij het Werkplein, links naast Burgerzaken (ingang Raadhuisplein 1). Er is tijdelijk één balie beschikbaar voor het loket Bouwen, Wonen en Milieu. Daardoor zijn de wachttijden mogelijk langer dan u gewend bent.

Zo ziet Burgerzaken eruit na de verbouwing