Hulp bij schulden en budgetbeheer

Heeft u geldproblemen en schulden? Dat is erg vervelend. Schulden kunnen iedereen overkomen, niet alleen mensen met een uitkering. Oorzaken zijn bijvoorbeeld: echtscheiding, verlies van een baan of ziekte. Schulden leveren veel stress op, en daardoor kunnen weer nieuwe problemen ontstaan.

Het is belangrijk om proberen te voorkomen dat u in de schulden komt. Heeft u schulden en komt u er niet meer uit?  Vraag dan schulddienstverlening aan bij de gemeente. Dan bieden wij hulp. Hoe eerder u komt, des te beter wij u kunnen helpen.

Schulden voorkomen en uw schulden regelen

Hier vindt u handige links naar meer informatie over omgaan met geld en schulden:

Startpunt Geldzaken

Heeft u te maken met veranderingen die grote invloed hebben op de financiële situatie van uw huishouden? Vaak is het lastig om inzicht te krijgen in hoe uw geldzaken ervoor staan, welke financiële risico’s u loopt, hoe u die financiële risico's kunt beperken en hoe u financiële doelen kunt halen.

Het Startpunt Geldzaken helpt u op weg om uw persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden, voor nu en in de toekomst. Ga naar Startpunt Geldzaken en kies daar het geldplan dat het beste past bij uw situatie. Bekijk ook het filmpje op YouTube over de drie geldplannen.

Ben je scholier? Dan zijn er nog wat sites waar je informatie kunt vinden voor jouw situatie:

Bent u ondernemer en kent u tegenslagen?

Bij het noodloket 155-Help-een-bedrijf kunt u als lokale ondernemer terecht voor advies en ondersteuning.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wacht niet te lang met hulp vragen. Als u ons om hulp vraagt, nodigen wij u eerst uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we de situatie en wat u zelf al gedaan heeft. Wij zoeken met u naar oplossingen om uit de schulden te komen. Soms is zo’n gesprek al voldoende. En anders maken we samen met u een plan om van uw schulden af te komen.

Heeft u een crisis?

Zijn uw schulden zo opgelopen dat één van de volgende situaties binnenkort gebeurt?

  1. U wordt uit uw woning gezet.
  2. Uw energie wordt afgesloten.
  3. Uw water wordt afgesloten.

Neem dan telefonisch contact met ons op.