Stadslandbouw

Heeft u een goed idee voor stadslandbouw en enkele medebewoners gevonden die mee willen doen? Neem dan eerst het stappenplan uit de brochure Stadstuinen, Do It Yourself door. Hierin leest u alles wat u weten moet over het opzetten van een buurtmoestuin.

Heeft u een geschikte locatie gevonden, stuur uw plan dan op maximaal 1 A4-tje naar stadslandbouw@ede.nl. De projectleider Wijkregie bekijkt uw plan. Hij kijkt onder andere naar de mogelijkheden van de locatie voor standslandbouw. Daarnaast is het ook belangrijk dat buurtbewoners het plan zien zitten. Vervolgens krijgt u wel of geen toestemming. Krijgt u geen toestemming dan leggen wij uiteraard uit waarom. Krijgt u wel toestemming, dan ontvangt u een contract. Dit contract moet u ondertekenen en terugsturen naar de gemeente. Hierin staan de afspraken die we samen maken. Heeft u toestemming voor uw plan, dan kunt u aan de slag!

Eetbaar Ede

Wilt u advies of in contact komen met andere stadslandbouwprojecten? Kijk eens op Eetbaar Ede, daar staan alle initiatieven van stadslandbouw in de gemeente Ede.

Waarom stadslandbouw?

Wij vinden stadslandbouw erg belangrijk omdat stadslandbouw het platteland en stad met elkaar verbindt. Samen een buurtmoestuin opzetten is gezellig en u leert uw buurtgenoten op een andere manier kennen. Daarnaast is eten uit eigen tuin lekker en gezond!