Vakantie aanvragen

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan moet u uw vakantie in Nederland of verblijf in het buitenland altijd melden. U mag per jaar maximaal vier weken naar het buitenland. Het maakt niet uit of dit voor een vakantie is of iets anders, zoals een familiebezoek.

U moet eerst toestemming vragen

U bent verplicht om vooraf toestemming te vragen voor uw vakantie in Nederland of verblijf in het buitenland. Vergeet u dat? Dan kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering.

Er mogen geen belemmeringen zijn

Heeft u werk of neemt u deel aan een werktraject? Dan mag uw vakantie uw werk of traject niet belemmeren. U moet dan eerst contact opnemen met uw werkgever en/of Werkkracht voordat u het digitale vakantieformulier invult. Uw inkomensconsulent beoordeelt na toestemming van uw werkgever en/of Werkkracht uw digitale aanvraag.

Digitaal toestemming vragen

U vraagt digitaal toestemming voor uw vakantie met het formulier Vakantiemelding bijstand. Er is een formulier waarbij u inlogt met uw DigiD, waar uw gegevens vooraf worden ingevuld. U kunt ook met uw Burgerservicenummer een formulier invullen. U krijgt een bevestiging per mail als u het formulier heeft ingevuld. Krijgt u toestemming? Dan haalt u één werkdag voor vertrek uw toestemmingsbrief op bij de balie van het Werkplein. U meldt zich binnen een dag na terugkomst van uw buitenlandse vakantie op het Werkplein. Krijgt u geen toestemming? Dan krijgt u een brief thuisgestuurd. Gaat u binnen Nederland op vakantie? Dan hoeft u geen toestemmingsbrief op te halen. Maar u moet wel uw vakantie melden.

En als een digitale aanvraag niet lukt?

Heeft u geen computer en heeft u ook niemand die u hiermee kan helpen? Dan belt u ons Klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0318. Een van onze medewerkers vult dan uw gegevens digitaal in.

En als u binnen vijf dagen vertrekt?

Vertrekt u binnen vijf dagen? Dan kunt u uw vakantie niet digitaal aanvragen. U neemt dan telefonisch contact met ons op.