Musea

Ede is een goede plek voor de cultuurliefhebber. Binnen de gemeente Ede liggen acht musea. Ontdek er cultuur, kunst, natuur, historie en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils. Voor jong en oud, binnen en buiten.

Gemeente Ede support Kröller-Müller Museum

Met dit supporterschap willen wij niet alleen elkaar versterken, maar ook de culturele identiteit van de gemeente. Dit doen we vooral door educatieve projecten te ondersteunen:

  • Leerlingen van de basisscholen in Ede kunnen met hun school gratis met de bus naar het museum en weer terug.
  • We geven subsidie aan "Mijn Beeldentuin", waar basisscholen samen met een professioneel kunstenaar aan een kunstproject werken. Per school kunnen enkele klassen deelnemen.
  • Basisscholen kunnen meedoen aan "De Scheurkalender". Tussen de lessen door staan de leerlingen -digitaal- stil bij een kunstwerk.
  • Kinderen van de basisscholen in Ede mogen op school het schildersspel gebruiken. Daarmee kunnen ze schilderen in de stijl van meesterschilders.

Wens is om Edenaren, bedrijven en kennisinstellingen meer te betrekken bij het museum. Daar kunnen wij goed bij helpen. Als gemeente kunnen wij weer gebruik maken van de expertise van het museum voor de ontwikkeling van de stad, bijvoorbeeld in de Veluwse Poort.