Routes

De beste manier om van al het moois in Ede te genieten, is de actieve manier. Daarom liggen er door de hele gemeente fiets-,  wandel- en ruiterroutes. Op www.eropuitinede.nl. vind u informatie hierover. Hier kunt u zelf uw route kiezen: op thema, lengte en/of activiteit. Er is altijd iets nieuws te ontdekken!

Zoekt u nog meer ideeën voor fietsen of wandelen in Ede, kijkt u dan ook eens op de volgende sites van lokale ondernemers: www.fietseninede.nl en www.wandeleninede.nl.

Klompenpaden

Tussen de routes nemen de klompenpaden een bijzondere plaats in. Klompenpaden zijn rondwandelingen in het platteland. Ze voeren over onverharde paden via weilanden en landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer. Het vertelt wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. U vindt de klompenpaden op www.klompenpaden.nl.

Via de routes maakt u kennis met allerlei aspecten van Ede: historie, kunst, cultuur en natuurlijk heel veel prachtige natuur. Langs de meeste routes komt u onderweg leuke plaatsen tegen om even uit te rusten en iets te drinken of te eten.