Betalen en kwijtschelding

U kunt de gemeentelijke belastingen betalen via een automatische incasso. Met de automatische incasso betaalt u in 10 termijnen. U kunt het bedrag ook zelf naar ons overmaken. U betaalt het bedrag dan in een keer of in vier termijnen. Kijk voor de betalingsmogelijkheden bij het product Betalen van de gemeentelijke belastingen.

Is het bedrag op uw belastingaanslag lager dan €50,- of hoger dan €4.540,-, dan incasseren wij dit bedrag niet. U moet het bedrag dat op de belastingaanslag staat zelf overmaken.

Kwijtschelding

Heeft u een laag inkomen of ontvangt u bijstand? Misschien komt u in aanmerking voor kwijtschelding.

Belastingen te laat betalen

Op uw belastingaanslag staat wanneer u de aanslag uiterlijk moet betalen. Wij versturen geen betalingsherinnering meer. Betaalt u de aanslag niet op tijd en heeft u geen uitstel van betaling gekregen? Dan sturen wij u een aanmaning. De kosten van een aanmaning zijn minimaal €7,-. Is het bedrag op uw aanslag groter dan €454,-? Dan betaalt u €16,-.

Dwangbevel

Heeft u na de aanmaning nog niet betaald? Dan sturen wij u een dwangbevel. Voor het versturen van een dwangbevel berekenen wij ook kosten. Uw openstaande bedrag wordt dan flink hoger. Het minimale bedrag dat u extra moet betalen is €41,-. Is uw openstaande bedrag hoger dan €90? Dan kunnen de kosten oplopen tot maximaal €12.197,-.

Invorderingsmaatregelen

Als u niet reageert op het dwangbevel, nemen we invorderingsmaatregelen. Eén van de invorderingsmaatregelen is loonvordering. Dit betekent dat een gedeelte van uw loon of uitkering rechtstreeks naar de gemeente wordt overgemaakt. Dit deel van het loon krijgt u dan niet. Uw werkgever of uitkeringsinstantie is verplicht hieraan mee te werken. We kunnen ook beslag leggen op het saldo van uw bankrekening. Als wij overgaan tot beslag, ontvangt u eerst een aankondiging. Als we geld van uw banksaldo afschrijven, dan doen we dit in delen. Wij schrijven dus niet het complete bedrag in één keer af.

Deurwaarder

Het is ook mogelijk dat de gemeentelijke deurwaarder bij u aanbelt. U moet dan direct het bedrag betalen. Zorg er daarom voor dat u de belastingen op tijd betaalt.