Veldhuizen en Kernhem

Aan de noordkant van Ede liggen twee heel verschillende wijken: Kernhem en Veldhuizen. Begin 2005 werd de eerste opzet gemaakt om de nieuwe wijk Kernhem beter te verbinden met Ede via het nieuwe landgoed. De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe landgoed zijn momenteel in volle gang.

Kernhem

Kernhem is een mooie nieuwbouwwijk waar het fijn en rustig wonen is. Kernhem ligt aan de noordkant van de gemeente Ede, in de overgang tussen bos en stad. Vlek A heeft ruim 1.100 woningen, er wonen ongeveer 3.600 mensen. Vlek B is nog in ontwikkeling. Hier komen in totaal zo’n 1.900 woningen. Op www.kernhemgroeit.nl kunt u alles lezen over de plannen.

Veldhuizen

Veldhuizen is een gezellige en gevarieerde wijk. Veldhuizen telt ongeveer 16.000 inwoners en bestaat uit twee gebieden: Veldhuizen A en Veldhuizen B. Veldhuizen A bestaat uit de buurten De Horsten en De Burgen. Veldhuizen B bestaat uit de buurten De Dalen, De Beken, De Hoven, De Velden, De Steinen en het sportpark ‘Peppelensteeggebied’.

De website www.ede-veldhuizen.nl is een website van en voor bewoners van de wijk en andere geïnteresseerden. Alle activiteiten en nieuws zijn hierop te vinden.