Toezicht

De mensen van toezicht komt u overal tegen. Niet alleen in de auto, maar ook lopend of op de fiets. De medewerkers van toezicht zijn actief op straat, op de markt, op parkeerterreinen en tijdens evenementen.

Veel mensen denken bij toezicht aan parkeercontrole. Inderdaad, we controleren of automobilisten betalen voor het parkeren. En of u zich aan de parkeerregels houdt, zoals niet op de stoep staan met de auto. Maar het werkterrein van toezicht is veel breder. Toezicht treedt op tegen allerlei vormen van overlast, vernieling en vervuiling. U kunt hierbij denken aan: afval op straat, hondenpoep, fietswrakken, signaleren hangjongeren en andere zaken waar inwoners van Ede last van hebben. Toezicht houden en mensen aanspreken op ongewenst gedrag is vaak voldoende om mensen bewust te maken van hun gedrag. Hiermee willen we een verandering in het gedrag tot stand te brengen. Onze toezichthouders mogen ook bekeuringen uitschrijven.

Meldingen

Niet alleen op straat, maar ook op kantoor zijn we druk met het tegengaan van overlast. Als u melding maakt van een probleem op straat komt dit binnen op onze meldkamer. De medewerkers van de meldkamer registreren uw melding. Daarna geven zij de melding door aan de juiste persoon. Hierdoor wordt uw melding zo spoedig mogelijk verholpen.

Parkeervergunningen en ontheffingen

In grote delen van Ede kunt alleen parkeren met een vergunning of ontheffing. De afdeling Toezicht is verantwoordelijk voor het verlenen van parkeervergunningen en –ontheffingen. Aan het verlenen van een vergunning/ontheffing zijn allerlei voorwaarden gekoppeld. De medewerkers toetsen uw aanvraag aan deze voorwaarden.

Camera`s

We maken gebruik van camera's om toezicht te houden in het uitgaansgebied. Met cameratoezicht willen we diefstal uit auto’s, geweld, bedreiging, mishandeling en vernieling tegengaan. Daarnaast willen wij dat bezoekers van het uitgaangsgebied zich veiliger voelen door de camera`s. 

Cameragebied

Onze camera`s hangen op verschillende plekken in Ede.

Het cameragebied in Ede-Centrum bestaat uit:

  • het Museumplein
  • De Halte
  • Maandereind
  • de Nieuwe Stationsstraat

Het cameragebied in Veldhuizen A omvat:

  • verschillende straten en pleinen in de Horsten en de Burgen 

Het cameragebied op/rondom het Soembaplein omvat:

  • het Soembaplein
  • Soembalaan voor zover grenzend aan het Soembaplein
  • Proosdijerveldweg tussen Floreslaan en Valklaan
  • Veenderweg tussen Ganzeweide en de denkbeeldige lijn Madoeralaan-Rozenlaan

Een cameragebied rondom de Stadspoort.

Twitter

U kunt onze toezichthouders ook volgen op twitter.