Buitengebied

De ontwikkeling van het buitengebied van de gemeente Ede is volop in beweging. Er wordt gebouwd, er is bedrijvigheid en er is volop ruimte om te ontspannen. Ons buitengebied heeft vele functies. De belangrijkste functies zijn wonen, werken en leven.

Ede heeft veel agrarische bedrijven. Boeren die kippen, kalveren en koeien houden, zijn nog steeds een vertrouwd beeld. Er zijn ook nieuwe ontwikkelingen. U kunt dan denken aan wijnbouw, zorgboerderijen en landwinkels. Verder zijn er lopende projecten zoals de Groene Grens.

Wilt u kennis maken met de fraaie landschappen van Ede? Kijkt u dan ook eens op de andere pagina’s van onze site. Zo vindt u onder andere de routes van onze klompenpaden, de bos- en heidegebieden en een aantal fietsroutes. Zij brengen u op de mooiste plekjes van ons buitengebied!

Om ons buitengebied netjes te houden moeten we het beheren. Op deze pagina’s vindt u informatie over onder andere het beheer van bermen en sloten en duikers. Ook leest u meer over het gemeentelijk landschapsbeheer.