Bomen

In Ede staan circa 64.000 gemeentelijke bomen langs singels, trottoirs, bermen en parken. Bomen in houtwallen en het bos tellen we dan niet eens mee.

Stadsbossen

In de gemeente liggen drie prachtige stadsbossen. Stadsbossen zijn kleinere, vaak aangelegde bossen die aan de rand van een wijk liggen. Onze stadsbossen zijn heel geschikt om even te ontspannen na een dag hard werken.

Het Veldhuizerbos

Dit bos ligt aan het einde van de Koekeltseboslaan in Ede. In samenwerking met buurtbewoners en de aangrenzende Volkstuinvereniging hebben we dit stadsbos in 2011 flink opgeknapt. Het is een goede mix geworden tussen volkstuinen en stadsbos. Kenmerken van dit stadsbos zijn:

  • veel wandelpaden door mooie lanen;
  • recreatieweides, waar u kunt picknicken en uw kinderen lekker kunnen spelen;
  • veel vijvers en sloten;
  • een boomgaard met fruitbomen.

Het Rietkamperbos

Het Rietkamperbos is de groene scheiding tussen de wijk Rietkampen en het industrieterrein. U kunt in dit gebied wandelen door de prachtige lanen in een bosachtige omgeving.

Het Doornbos

Het Doornbos is aangelegd als groene scheiding tussen de bebouwing van Ede en Bennekom. Het bos is samen met de bewoners en de 'Stichting Robinia' aangelegd. Stichting Robinia wil het gebruik van Nederlands duurzaam hout promoten. Hierdoor zijn in het Doornbos vooral duurzame houtsoorten geplant zoals acacia, tamme kastanje en beuk. Ook staat er sleedoorn en meidoorn zodat vlinders zich hier thuis voelen. Door het Doornbos lopen mooie lanen met eik en beuk, waar u heerlijk kunt wandelen. Door het Doornbos loopt ook een Klompenpad: het Breukerengpad. Het Breukerengpad is aangelegd samen met het Harsloƫrpad. U loopt door prachtige landschappen waaronder 'de Hoeven'.

Markante bomen

In gemeente Ede staan een aantal prachtige en bijzondere bomen. Daarom hebben we voor u het 'Markante Bomenboek' samengesteld. In dit boek zijn 59 bomen opgenomen en negen lanen met bomen. Een mooie wandelroute in het boek leidt u langs een aantal van deze markante bomen. Het boek is niet meer verkrijgbaar, maar u kunt het hieronder als pdf downloaden.