Kunst en cultuur

Binnenschoolse cultuureducatie

Vele culturele instellingen verzorgen cultuuraanbod op scholen in het primair en voortgezet onderwijs in de gemeente Ede. Bij Cultuurpunt Ede, dat is ondergebracht in Cultura, koppelt de cultuurmakelaar het aanbod van culturele instellingen en de vraag van scholen aan elkaar. Het Cultuurpunt geeft een brochure uit met het lokale aanbod voor het onderwijs. Hier kunt u bijvoorbeeld ook schooltheatervoorstellingen boeken.

Kunstroutes voor kinderen

Stichting Wolf heeft in opdracht van de gemeente Ede drie kunstroutes voor kinderen ontwikkeld. De wandelroutes zijn ongeveer 5 kilometer lang en gaan door de gebieden Vlinderdas, Luntersche Buurtbos en Landgoed Kernhem. Bij iedere route bevinden zich een restaurant en enkele 'attracties'.

De uitgave bestaat uit een map met fullcolour-vouwbladen en een audio-CD. Aan de hand van een spannend geluidstafereel van Armeno Alberts en tot de verbeelding sprekend visueel materiaal van beeldend kunstenaars Æ Kliest en Marry Overtoom wordt een culturele gelaagdheid toegevoegd aan de wandelingen door het landschap van de Zuid-Veluwe.

De uitgave is in Ede te koop bij de VVV Veluwe en Vallei, Natuurcentrum Veluwe en Historisch Museum Ede.