Lokaal bestuur

De gemeente is de bestuurslaag die het dichtst bij de mensen staat. Het is een ideale en laagdrempelige ingang in onderwerpen als democratie, politiek en bestuur.

Lespakket 'Kindercollege'

Het is soms moeilijk om ‘de gemeente’ in de klas te bespreken. Maar iedereen heeft te maken met de gemeente. Of het nu gaat om het plaatsen van speeltoestellen of het aanvragen van een paspoort. Dan is het goed om te weten hoe de gemeente werkt. Daarvoor is het lespakket ‘Kindercollege’.

Aan de hand van 4 lessen maken leerlingen kennis met de gemeente en de gemeentepolitiek. Daarnaast kunnen zij zich aanmelden voor het Kindercollege van de gemeente Ede. Het lespakket bestaat uit een leerlingenboek en een uitgebreide docentenhandleiding. Deze zijn hieronder te downloaden.

Maatwerk

Het is voor groepen mogelijk om op aanvraag rondgeleid te worden door het raadhuis. Afhankelijk van de wensen kan daarbij nadruk gelegd worden op het werk van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, of bestuur in het algemeen. Voor meer informatie over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met griffie@ede.nl.