Openbaar vervoer

Binnen de gemeente Ede heeft u verschillende mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen.

Busvervoer

Het busvervoer op de Veluwe wordt verzorgd door Syntus Gelderland. In de stad sluiten de buslijnen aan op de treinen bij station Ede-Wageningen. In het buitengebied van Ede rijden diverse streekbussen die vrijwel altijd aansluiten op treinstations.

Flexstops

Wilt u tussen bestaande haltes in- of uitstappen op een route? Dan kunt u in- of uitstappen bij verschillende Flexstops. Een overzicht van de Flexstops vindt u op de website van Syntus

Servicebus Kolibrie

Heeft u moeite met opstaan? Gebruikt u een rollator of reist u met een kind in een buggy? Dan kunt u mogelijk hulp gebruiken als u wilt reizen met het openbaar vervoer. U kunt kiezen voor de Servicebus Koliebrie (lijn 6). De chauffeurs helpen u graag met in- en uitstappen. De Servicebus Kolibrie rijdt iedere dag (ook op zon- en feestdagen) op bestelling. De Servicebus rijdt ieder uur dezelfde route op vaste tijdstippen. De route begint bij station Ede-Centrum door Ede-Oost naar station Ede-Wageningen. Vervolgens gaat de rit via de AH XL naar De Gelderhorst en ziekenhuis De Gelderse Vallei. U herkent de halte aan een bord met het logo van de Servicebus. U kunt de Servicebus Kolibrie online reserveren. U kunt ook telefonisch reserveren via 088 0331360 (lokaal tarief).

Valleilijn

Reist u richting Wageningen of Amersfoort? Met de Valleilijn bent u snel in Wageningen of Amersfoort. U kunt reizen met de bus (lijn 88) of met de Valleilijn-trein.

Valleihopper

Kunt u niet reizen met het openbaar vervoer, omdat u bijvoorbeeld aangepast vervoer nodig heeft? Mogelijk is de Valleihopper (voorheen regiotaxi) een geschikte oplossing. U kunt mogelijk in aanmerking komen voor een Valleihopperpas. Als u aan de voorwaarden voldoet dan reist u met deze pas voor een gereduceerd tarief. Meer informatie leest u in het product ‘Vervoersvoorzieningen’.

Buurtbus Overberg-Ederveen

De buurtbus Ederveen-Overberg rijdt enkele malen per dag tussen Wekerom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Veenendaal en Overberg. U kunt zomaar onderweg langs de route de bus aanhouden om op te stappen. U hoeft niet bij een halte te staan. Bekijk de route, vertrektijden en tarieven op de website van Buurtbus Ederveen-Overberg.

OV-fiets

De OV-fiets is een gezonde en snelle manier om uw uiteindelijke bestemming te bereiken. Bij een aantal haltes van bus en trein in Ede staan nu OV-fietsen voor u klaar. Voor het gebruik van een OV-fiets heeft u alleen een OV-fietsabonnement nodig. U vindt de fietskluizen aan de Lumierestraat en de Newtonstraat en bij de Cinemec in Ede. Ook is er een fietsbox bij station Veenendaal-De Klomp.