The Maxx blij met WerkgeversServicepunt

The Maxx

Een leuke baan in de horeca en ook nog je eigen muziek kunnen maken. Voor Joran (28) werd dit werkelijkheid. Dankzij sociaal ondernemer Eric Achterberg van amusementscentrum The Maxx. Hij nam Joran aan via het WerkgeversServicepunt regio FoodValley. Zo kon Joran na een periode van werkloosheid weer aan de slag. En daar is iedereen blij mee!

Eigenaar Eric Achterberg had bij de start van zijn bedrijf veel contact met de gemeente Ede voor alle vergunningen. Achterberg: ‘’Toen dat allemaal gelukt was, vroeg de gemeente of we niet iets konden betekenen voor inwoners met een uitkering. Via het WerkgeversServicepunt (WSP) regio FoodValley kwam een aantal kandidaten solliciteren. Joran wilden we graag in ons team hebben.’’

Toptent

“Ik had altijd het beeld dat het ging om mensen die niet willen werken en worden gestuurd door de gemeente. Of mensen die niet geschikt zijn. Maar niets is minder waar. Joran had al veel horeca-ervaring, is een hele sympathieke jongen én hij wilde graag aan de slag. Het is belangrijk dat we op ons personeel kunnen bouwen, juist in deze opstartfase. Er komt hier een enorm gevarieerd publiek. Joran maakt met iedereen even makkelijk een praatje. We willen van The Maxx natuurlijk een toptent maken en dat red je alleen met zulk personeel. We zijn ontzettend blij met hem. In de toekomst zou ik zo weer contact zoeken met het WSP”, aldus de enthousiaste ondernemer.

Sociaal ondernemen

‘’We worden echt goed begeleid door onze accountmanager van WerkgeversServicepunt regio FoodValley. Zij komt regelmatig langs en adviseert ons op personeelsgebied in de breedste zin van het woord. De schoonmaak besteden we uit aan sociaal werkbedrijf IW4, ook daar zijn we zeer tevreden mee. Ik kan zeker zeggen dat sociaal ondernemen voor ons loont.”

WerkgeversServicepunt regio FoodValley ondersteunt werkgevers die personeel zoeken of vragen hebben over de arbeidsmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving. We helpen deze werkgevers snel en deskundig met precies die informatie en begeleiding die ze nodig hebben. Als publieke organisatie inspireren wij bovendien werkgevers in de regio tot sociaal ondernemen. Zo versterken we samen de regionale arbeidsmarkt en economie.