Wonen en bouwen

U bevindt zich op: Gemeente Ede /Wonen en leven / Wonen en bouwen

Huurwoning

In Ede kunt u prachtig wonen. Een gezellige stad met een groene omgeving. Wilt u graag een woning huren in de één van WERV-gemeentes? Er is een divers aanbod met verschillende huurprijzen.
Lees meer

(Ver)bouwen

Bent u van plan uw huis te (ver)bouwen? U krijgt dan te maken met allerlei regels. Vaak moet u een vergunning aanvragen. Soms kunt u subsidie krijgen of moet uw bouwplan worden getoetst aan de normen van de welstand.
Lees meer

Koopwoning

Groen wonen in de dorpen, karakteristiek wonen in de kazernes of stads wonen in Ede Centrum. In Ede kunt u mooie huizen kopen. In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig.
Lees meer

Bouwprojecten

Ede is in ontwikkeling, zowel in de dorpen als de stad. Onze bouwprojecten geven u de kans om te wonen in een prachtige omgeving. Wilt u meer weten over onze projecten en planningen?
Lees meer

Water en riolering

Het regelen van waterafvoer en aanleggen van riolering zijn belangrijke onderdelen van nieuwbouwprojecten. Er zijn verschillende soorten water en rioleringsystemen. 
Lees meer

Monumenten

We hebben prachtige monumenten in Ede. Zoals kazernes, landgoed Kernhem en oude stationsgebouwen. Alle monumenten worden beschermd. Wilt u uw monument verbouwen?
Lees meer

Laatste nieuws

Record aantal plannen in herziening plan buitengebied