Het Nieuwe Landgoed

Het Nieuwe Landgoed wordt een unieke woonwijk in een parkachtige omgeving, vlakbij landgoed Kernhem. Twee onderdelen van de wijk zijn afgerond: de Parkrandwoningen en het Carré. De bouw van koopwoningen en huurwoningen, een winkelcentrum en een wijkcentrum voor de wijken Veldhuizen en Kernhem is momenteel in volle gang.

Beschrijving

Tussen de woonwijken Kernhem en Veldhuizen ligt het gebied Het Nieuwe Landgoed. Centraal in dit gebied worden naast woningen, het nieuwe winkelcentrum Parkweide en een nieuw wijkcentrum gebouwd. Het wijkcentrum wordt een ontmoetingsplek voor alle bewoners van Veldhuizen A en Kernhem. Naast diverse voorzieningen komen er sociale- en vrije sector-huurwoningen en diverse soorten koopwoningen.

Om de wijken met elkaar te verbinden wordt een onderdoorgang gebouwd voor fietsers en voetgangers. Het winkelcentrum Parkweide is met de auto bereikbaar via de N224; het nieuwe wijkcentrum ligt aan de Parkrand.

Website: hetnieuwelandgoed.info.

Documenten

Hieronder vindt u alle documenten met betrekking tot het bestemmingsplan Het Nieuwe Landgoed.

  • Planning (pdf)
  • Beeldkwaliteitsplan (pdf)
  • Stedenbouwkundige plankaart (pdf)
  • Doorkijk onderdoorgang en entree winkelcentrum (pdf)
  • Plattegrond parkweide toegangswegen (pdf)

Nieuwsbrieven

2015

2014

2012

Vragen?

Heeft u vragen over project Het Nieuwe Landgoed? Neem dan contact op met Sjoukje Biesta, projectleider Het Nieuwe Landgoed, op telefoonnummer (0318) 68 06 31 of stuur een e-mail naar sjoukje.biesta@ede.nl.