Het Nieuwe Landgoed

Het Nieuwe Landgoed wordt een unieke woonwijk in een parkachtige omgeving, vlakbij Landgoed Kernhem. Het winkelcentrum Parkweide, wijkcentrum Het Kernhuis en een aantal woningen zijn inmiddels al opgeleverd. Momenteel wordt nog volop gebouwd aan sociale huurwoningen en nog een aantal koopwoningen.

Beschrijving

Tussen de woonwijken Kernhem en Veldhuizen ligt het gebied Het Nieuwe Landgoed. Centraal in dit gebied ligt het nieuwe winkelcentrum Parkweide en het nieuwe wijkcentrum Het Kernhuis. Daarnaast komt er nog een medisch centrum en een kinderdagverblijf. De wijken zijn met elkaar verbonden door een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers.

Er is al flink gebouwd in deze woonwijk. In aanbouw zijn de huurwoningen van Woonstede aan de Pollekamp en een aantal (koop)rijwoningen aan de Vijverrand en aan de Waterzoom. Aan de Stakenberg komen nog tien koopwoningen, zowel twee-onder-één-kap als vrijstaand. Ook komt hier een medisch centrum en een kinderdagverblijf. In het najaar van 2015 wordt het park aan de noordzijde van de N224 aangelegd. In deze periode wordt ook de beplanting rondom de vijvers en de groene bekleding van de taluds aangebracht. In het voorjaar van 2016 wordt het openbaar gebied rondom de vrije sector huurwoningen ten noorden van de N224 aangeplant met vaste planten. Voor wijkcentrum Het Kernhuis komt een klein park met een speelplek. De invulling van deze speelplek wordt in overleg met omwonenden bepaald.

Documenten

Hieronder vindt u alle documenten met betrekking tot het bestemmingsplan Het Nieuwe Landgoed.

Nieuwsbrieven

2015

2014

2012

  • Nieuwsbrief Het Nieuwe Landgoed nummer 10 - september (pdf)
  • Nieuwsbrief Het Nieuwe Landgoed nummer 9 - maart (pdf)

Vragen?

Heeft u vragen over het project Het Nieuwe Landgoed? Neem dan contact op met Jan Hauke Mens, projectleider Het Nieuwe Landgoed. Zijn telefoonnummer is (0318) 68 06 69 of stuur een e-mail.

Voor meer informatie over de koopwoningen kijkt u op de website van Het Nieuwe Landgoed. Voor de sociale huurwoningen kunt u terecht op de website van Woonstede.