Het Nieuwe Landgoed

Het Nieuwe Landgoed wordt een unieke woonwijk in een parkachtige omgeving, vlakbij Landgoed Kernhem. Het winkelcentrum Parkweide, wijkcentrum Het Kernhuis en een aantal woningen zijn inmiddels al opgeleverd. Momenteel wordt nog volop gebouwd aan sociale huurwoningen en nog een aantal koopwoningen.

Beschrijving

Tussen de woonwijken Kernhem en Veldhuizen ligt het gebied Het Nieuw Landgoed. Centraal in dit gebied ligt het nieuwe winkelcentrum Parkweide en het nieuwe wijkcentrum Het Kernhuis. Daarnaast komt er nog een medisch centrum en een kinderdagverblijf. De wijken zijn met elkaar verbonden door een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers.

Er is al flink gebouwd in deze woonwijk. De 13 rijwoningen in Waterzoom III en twee-onder-een-kap woningen in Waterzoom II zijn nu te koop. Voor wijkcentrum Het Kernhuis komt een klein park met een speelplek. De invulling van deze speelplek wordt in overleg met de omwonenden bepaald.

Documenten

Hieronder vindt u alle documenten met betrekking tot het bestemmingsplan Het Nieuwe Landgoed.

Nieuwsbrieven

2015

2014

2012

  • Nieuwsbrief Het Nieuwe Landgoed nummer 10 - september (pdf)
  • Nieuwsbrief Het Nieuwe Landgoed nummer 9 - maart (pdf)

Vragen?

Heeft u vragen over het project Het Nieuwe Landgoed? Neem dan contact op met Jan Hauke Mens, projectleider Het Nieuwe Landgoed. Zijn telefoonnummer is (0318) 68 06 69 of stuur een e-mail.

Voor meer informatie over de koopwoningen kijkt u op de website van Het Nieuwe Landgoed. Voor de sociale huurwoningen kunt u terecht op de website van Woonstede.