Kernhem

In Kernhem komt het beste van verschillende werelden samen. Of u nu kiest voor groen, voor rust of voor gemak. Vanuit Kernhem bent u zo bij alle voorzieningen van de stad. Maar ook de natuurlijke rust van uitgestrekte weilanden en bossen liggen bijna letterlijk naast uw voordeur. Kernhem is een levendige wijk waarin zowel jong als oud zich direct thuis voelt.

Beschrijving

Kernhem is een groene, waterrijke woonwijk. In de wijk vindt u moderne, betaalbare woningen waar u met plezier kunt wonen. Sinds 2010 breiden we Kernhem langzaam uit richting de A30. De afwisseling in de wijk en de omgeving maakt het wonen in Kernhem bijzonder. De wijk ligt aan de rand van Ede: de natuur is dichtbij. De wijk bestaat uit gezellige straten en hofjes, met ruimte voor groen. Kernhem heeft een autoluwe opzet met `verborgen` parkeerplekken. Daardoor is het een ideale wijk voor kinderen.

Architectuur

De woningen in Kernhem zijn ontworpen met hoge kwaliteit. Alle woningen hebben een overhangende kap. Ze bestaan uit warm rode bakstenen in combinatie met rode daken. Alleen in het meest westelijke deel van Kernhem is gekozen voor zwarte dakpannen. Dit zorgt voor een beter geheel met zonnepanelen. Naast eenheid en samenhang, is in Kernhem ingezet op afwisseling. Er zijn veel verschillende woningtypes en ontwerpen. Zo ontstaat er afwisseling en een dorps karakter.

Natuur

De natuur krijgt binnen Kernhem volop de ruimte. Langs de Doesburgerdijk ligt een ecozone. Hier leven allerlei soorten planten en dieren. Kleine zoogdieren kunnen zich hier verplaatsen van de Veluwe naar de weilanden boven en naast Kernhem.

De Slenk is een riviertje dat van oost naar west door de wijk loopt. Ook deze is belangrijk voor waterplanten en kleine en beschermde diersoorten zoals de watervleermuis. Naast de ecozone en de Slenk bieden de bestaande houtwallen een prima thuis aan bosplanten, broedvogels en kleine zoogdieren zoals vleermuizen.

Groen

Ook in de straten en buurten speelt natuur een belangrijke rol. De straten in Kernhem hebben groene bermen, bomen en hagen rond de tuinen. Ook de speeltuinen zijn groen en op korte afstand van de woningen. Daarnaast leggen we nog vier grote buurtspeelplekken aan. Ten noorden van de Slenk en ten oosten van de Veenwoud komt een wijkspeelplek die zich richt op de wat oudere jeugd.

Verkeer

Vanaf de N224 en de Lunterseweg bereikt u via verschillende ontsluitingswegen (Stakenburg, Lagewoud, Laarwoud en Veenwoud) de wijk, voordat u de rustige woonstraten in rijdt. Op deze geldt wegen een snelheid van 50 km/u. Fietsers rijden hier op fietsstroken.

Alle overige straten in Kernhem zijn 30 km/u-zones. Dit geldt voor zowel de zijstraten als de wegen parallel aan de ontsluitingswegen. Fietsers rijden hier op de rijbaan. De wegen zijn smal om de snelheid van auto’s laag te houden.

Parkeren

In Kernhem parkeert u de auto in parkeerhofjes, dwars op de huizen of op uw eigen oprit. Alles is op loopafstand van de woning. Parkeer uw auto(‘s) zoveel op uw eigen oprit als u die heeft. Parkeer een tweede auto op een grotere loopafstand voor een eerlijke verdeling. Parkeren buiten de vakken is niet toegestaan, omdat het de natuur beschadigt. Ook zitten er in de grond een systeem om regenwater op te vangen en dat kan ook kapot gaan door parkeren.

Busverbinding

Kernhem heeft via buslijn 5 een verbinding met NS-stations Ede-Wageningen en Veenendaal-De Klomp.

Voorzieningen

In Kernhem hoeft u de wijk niet uit voor uw dagelijkse behoeften. U vindt er onder andere:
•    Winkelcentrum Parkweide
•    Medisch Centrum Kernhem
•    Wijkcentrum Het Kernhuis
•    Scholen en BSO’s
•    Sportverenigingen

Planning

  • Kernhem vlek B oost en west - Het eerste deel zo’n 150 woningen zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2018 in de verkoop gaan.
  • Meander - verkoop kavels verwacht in najaar. Ontwikkeling van de grond in 2018

Vragen?

Heeft u vragen over het project Kernhem? Neem dan contact op met Linda Seitz, projectleider Kernhem, op telefoonnummer (0318) 68 06 34 of stuur een e-mail naar kernhem@ede.nl.

Interesse in een woning in Kernhem? Ga dan naar de website van van één van de ontwikkelaars: