Uitvindersbuurt

Er wordt gewerkt aan vernieuwing van de Uitvindersbuurt. De Uitvindersbuurt ligt in Ede Zuid tussen de Nieuwe Maanderbuurtweg, de Verlengde Parkweg, de Doornlaan en de Zanderijweg.

Beschrijving

Gelegen tussen de Nieuwe Maanderbuurtweg, de Zanderijweg en de verlengde Parkweg maakt de Uitvindersbuurt deel uit van een historisch stukje Ede. De wijk heeft zijn naam te danken aan de vele straten die verwijzen naar grote uitvinders als Edison (de gloeilamp), Huygens (het slingeruurwerk) en Van Leeuwenhoek (de microscoop). Vanaf 2007 werden 500 naoorlogse eengezinswoningen, portiekwoningen en garages gesloopt omdat ze bouwkundig niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd.

De opdracht voor de ontwerpers was de identiteit van de wijk te behouden. De wijk blijft kleinschalig, gezellig en sfeervol ingericht met ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Er zijn negen velden – buurten – waaruit de wijk bestaat. Het ontwerp van de wijk is getekend aan de hand van vier thema's: Uitvinden, Verborgenheid, Sterk Hart en Verbinden. Deze thema’s zijn op vele manieren in de wijk terug te vinden. Alle velden, op veld D na, zijn inmiddels bebouwd. Centraal in de wijk ligt het Huygenspark.

Veld D (gelegen langs de Nieuwe Maanderbuurtweg) is op dit moment in ontwikkeling. Naar verwachting wordt daar begin 2017 gestart met de bouw van de laatste 63 woningen in de Uitvindersbuurt.
Meer informatie over de Uitvindersbuurt vindt u op  http://www.uitvindersbuurt.net/.

Vragen?

Heeft u vragen over de Uitvindersbuurt? Neem dan contact op met Colette de Graaf, assistent projectleider Uitvindersbuurt, op telefoonnummer (0318) 68 01 61 of stuur een e-mail naar colette.de.graaf@ede.nl.

U kunt voor meer informatie over de Uitvindersbuurt ook de volgende sites raadplegen: