Wonen in Ede

Ede is een prachtige plek om te wonen. Midden op de Veluwe, centraal in Nederland en heel goed bereikbaar via de weg en het spoor. Een perfecte combinatie van rust en natuur en een levendig stadsleven. U vindt in Ede verleden en toekomst, traditie en vernieuwing naast elkaar. Onze ruim 112.000 inwoners hebben volop ruimte om te leven. U vindt altijd een passende woning, huur of koop.

Wij ontwikkelen ook prachtige toekomstige locaties zoals Veluwse Poort, Kernhem of het voormalige ENKA terrein. De stad Ede wordt omzoomd door zeven mooie dorpen: Bennekom, Ederveen, Harskamp, Hoenderloo, De Klomp, Lunteren, Otterlo en Wekerom. Ieder dorp heeft zijn eigen karakter, waardoor u altijd kunt wonen in een omgeving die bij u past.

In Ede heeft u volop ruimte om te leven. Er zijn vele kilometers aan wandelpaden, fietspaden en zandpaden. Naast alle 'groene recreatie' heeft Ede meer te bieden. CineMec: een innovatief filmtheater aan de A12 en het internationaal beroemde Kröller-Müller museum. We hebben tevens een groeiend aanbod van evenementen. Er is voor ieder wat wils.

Ede is een stad voor mensen die zich niet alleen prettig voelen bij rust van de natuur, maar ook voor mensen die houden van een levendig, aangenaam stadsleven.

Woonvisie

Onze droom is dat het wonen er in de gemeente Ede in 2030 als volgt uitziet:

Wonen in een centraal gelegen en uitstekend bereikbare stad binnen de Regio Food Valley en in dorpen en buitengebied met eigen identiteit. Met als terugkerende kernwaarde het groen. Maar ook een gezonde, sociale en duurzame woonomgeving met gebiedseigen identiteit. Te midden van een hoog kwalitatief voorzieningenniveau in een sterke economische regio. Woningen voor iedere doelgroep, voor iedere portemonnee. Van student tot kenniswerker, van starter tot senior en van hulpvrager tot mantelzorger. Wonen in Ede betekent ook woningen passend bij de ambities van Food Valley, KennisAs, Kenniscampus en World Food Center. Wonen in Ede in 2030 is een serieuze en geduchte concurrent voor andere vooruitstrevende woonomgevingen.