Kosten en tegemoetkomingen

Aan ondersteuning zitten vaak ook kosten vast of er staan juist tegemoetkomingen tegenover. Hieronder informeren wij u over de kosten van een voorziening vanuit de Wmo. Ook informeren wij u over de vormen van financiƫle ondersteuning die u bij ons kunt aanvragen.

Kosten

Eigen bijdrage

Voor de meeste hulpmiddelen en voor ondersteuning betaalt u een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van uw leeftijd, gezinssituatie, de hoogte van uw inkomen en vermogen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent en int de eigen bijdrage. Bereken zelf uw eigen bijdrage op www.hetcak.nl. U kunt ze ook bellen via telefoonnummer 0900-1925.

Tegemoetkomingen

Individuele bijzondere bijstand

Moet u bijzondere kosten maken en heeft u een laag inkomen? Dan kunnen wij u soms financieel tegemoetkomen via de individuele bijzondere bijstand.

Collectieve zorgverzekering

Heeft u een laag inkomen en beperkt vermogen? Dan kunt u een collectieve zorgverzekering regelen via de gemeente Ede. Een gunstige premie, geen eigen risico en ruime dekking. Ook als u hoge zorgkosten heeft.

Mantelzorgwaardering

Wij waarderen en ondersteunen mantelzorgers. Aan mantelzorgers die in aanmerking komen geven wij een geldbedrag; de Mantelzorgwaardering.