Doorfietsroute Ede-Veenendaal

De gemeenten Ede en Veenendaal werken samen aan de doorfietsroute Ede-Veenendaal. De route loopt van station Ede-Wageningen naar het centrum van Veenendaal. Een doorfietsroute is een directe asfaltverbinding met veel voorrang voor fietsers. Ook zorgen we op een doorfietsroute voor weinig obstakels en weinig hinder van ander verkeer. Hierdoor fietst u snel en makkelijk naar uw bestemming.

De doorfietsroute Ede-Veenendaal vindt u op de borden terug met de naam ‘F12’. De gemeente Ede legt het Edese deel van de route aan. De gemeente Veenendaal legt het laatste gedeelte van de doorfietsroute in Veenendaal aan.

Het eerste deel van de doorfietsroute tussen Ede en Veenendaal is afgerond. Dit is het fietspad tussen station Ede-Wageningen en de Koepelschool. Het tweede deel van de doorfietsroute loopt via de Frankeneng over de Schuttersweg (BTA12), de Pakhuisweg en het viaduct over de A12 tot aan de gemeentegrens tussen Ede en Veenendaal. Ook dit deel is grotendeels klaar.

Fietspad ter hoogte van voormalig spoorwegovergang Kerkweg

Vanwege de plant Japanse Duizendknoop is het doortrekken van de doorfietsroute ter hoogte van de voormalige spoorwegovergang Kerkweg nog niet klaar. We hopen hier uiterlijk in 2024 een oplossing voor te hebben en het fietspad compleet te maken.

Fietspad langs Pakhuisweg

De Pakhuisweg is het laatste deel van de doorfietsroute Ede-Veenendaal waar we aan werken. Op het Pakhuisviaduct is momenteel een proef gaande, om te bekijken of de weg verkeersveilig is en het viaduct open kan blijven. Als de proef geslaagd is, wordt deze verkeerssituatie eind 2023 definitief gemaakt. Meer informatie over de aanleg langs de Pakhuisweg leest u op onze pagina over de Pakhuisweg.

De proef op het Pakhuisviaduct bestaat uit een om-en-omregeling voor het verkeer. Dit betekent dat er één rijstrook tijdelijk ingericht wordt voor gemotoriseerd verkeer, zoals auto’s en vrachtwagens. Het verkeer uit beide richtingen rijdt om en om over deze rijstrook heen. Verkeerslichten regelen welke kant aan de beurt is om te rijden. (Brom)fietsers kunnen doorrijden over het fietspad.