Kunst en cultuur in Ede

Ede groeit steeds meer en investeert in goede culturele voorzieningen. Dit zorgt voor een toegankelijk en aantrekkelijk cultuuraanbod voor inwoners en bezoekers van Ede.

In Ede staan meer dan 100 kunstwerken in de openbare ruimte. Voor het bekijken van de kunstwerken op pleinen, gebouwen en in plantsoenen zijn er drie wandelroutes en een speciale overzichtskaart ontwikkeld. Met behulp van QR-codes leert u meer over de kunstwerken en de kunstenaar.

HVA cultuurfonds

Het plaatsen van deze kunstwerken is financieel mede mogelijk gemaakt door het HvA cultuurfonds Ede. Meer informatie vindt u op de website van het HvA cultuurfonds

Als gemeente bieden we verschillende subsidies aan. Deze kunt u aanvragen als u culturele activiteiten organiseert. Hieronder ziet u een overzicht van de subsidies welke u kunt aanvragen via het subsidieformulier:

  • Culturele activiteiten subsidie

    Het doel van deze subsidie is dat inwoners en bezoekers meer met elkaar in contact komen via kunst en cultuur. Wanneer u culturele activiteiten organiseert kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Lees voor het aanvragen de subsidieregeling in het aanvraagformulier goed door.
  • Beeldende kunst en vorming

    Wanneer u laagdrempelige en voor iedereen toegankelijke activiteiten organiseert op het gebied van beeldende kunst en vormgeving komt u misschien in aanmerking voor subsidie. Lees voor het aanvragen de subsidieregeling in het aanvraagformuliergoed door.

Cultuurmakelaar Hanneke moedigt nieuwe (amateur-)cultuurprojecten aan en heeft de taak om mensen die met culturele projecten bezig zijn aan elkaar te verbinden. Meer informatie vindt u op de website van platform amateur kunst Ede