Eikenprocessierups

De eikenprocessierups komt in de gemeente Ede veel voor. Per jaar verschilt de mate van overlast. Door het warme weer hebben we dit jaar extreem veel last van eikenprocessierupsen. Ze zijn niet alleen vroeger gekomen, het zijn er ook veel meer. Als u de haren van de rups aanraakt, kunt u klachten krijgen.

Bestrijding op openbaar terrein

Plekken waar we een melding over krijgen bestrijden we Een speciale bomenploeg is continu bezig met het weghalen van de nesten. Door de extreme plaag kunnen we helaas niet elke melding direct oppakken. Scholen en speelplaatsen gaan voor bij de bestrijding. Daarna zijn de kernen van Ede en de dorpen aan de beurt. Tot slot gaan we langs in het buitengebied. Wij hopen op uw begrip.

Ziet u eikenprocessierupsen  op openbaar terrein? Staat die plek nog niet op de kaart? Geef dat dan aan ons door met een Melding. Wij zetten uw melding dan op de kaart. Vanwege de vele meldingen kan dat meerdere dagen duren.

De rode stippen op de kaart geven aan waar de eikenprocessierups voorkomt. Klik op de legenda linksboven in de kaart voor verdere uitleg van de verschillende bolletjes en kleuren.

Bomen op eigen terrein

Heeft u eikenprocessierupsen op een boom in uw tuin of op uw terrein? Schakel dan een gespecialiseerd bedrijf in.

Kaart Ede met meldingen processierups