Evenementenkalender

Wilt u een evenement in Ede organiseren en heeft u een vergunning nodig? Meld uw evenement dan eerst aan voor onze evenementenkalender.

De evenementenkalender geeft een duidelijk overzicht van de evenementen in de hele gemeente Ede. Voor u als organisator, maar ook voor de gemeente en hulpdiensten.

Elk jaar vragen wij aan de (bij ons bekende) evenementenorganisatoren welk evenement zij het volgende jaar van plan zijn te organiseren. Wij vragen u voor 1 november van het lopende jaar uw evenement bij ons aan te melden. De evenementen die zich op tijd hebben aangemeld, ontvangen rond 1 december bericht of de gevraagde locatie en datum akkoord zijn.

Evenement aanmelden en vergunning aanvragen na 1 december

U kunt ook na 1 december een evenement aanmelden en een vergunning aanvragen. Bekijk de evenementenkalender om te controleren of datum en locatie nog beschikbaar zijn. Is de locatie en/of datum nog beschikbaar? Neem dan contact op met de gemeente over uw plannen. Is het vol? Zoek dan een andere datum en locatie.

Stuur een mail naar evenementenkalender@ede.nl, met als onderwerp “Aanmelding evenement "jaartal". In deze mail vermeldt u de volgende zaken:

  • de naam van het evenement;
  • de naam van de organisator en de contactgegevens;
  • datum en tijd van het evenement;
  • de locatie(s) van uw evenement;
  • het soort evenement;
  • het verwachte aantal bezoekers van uw evenement.

We verzamelen alle aanmeldingen op de evenementenkalender. Als wij ontdekken dat er een overlap is van evenementen (denk aan locatie en datum), dan nemen we contact op met deze organisatoren om andere opties te bespreken.

Voor 1 december stellen we de evenementenkalender vast. We publiceren de kalender vervolgens op deze pagina. Wijzigingen of nieuwe evenementen passen we niet meer aan in de vastgestelde evenementenkalender.

Bekijk de vastgestelde evenementenkalender van 2024. (pdf, 124 KB)

Let op: dit is niet de meest actuele versie. Neem contact op met de gemeente om te controleren of er plaats is voor uw evenement.

Ede Marketing brengt uw evenementen en uw activiteiten onder de aandacht via de Uitagenda op de website Bezoek Ede. De aanmelding hiervoor loopt via Ede Marketing via dit online aanmeldformulier.

De aanmelding voor de evenementenkalender betekent nog niet dat u het evenement kunt organiseren. U moet ook nog een evenementenvergunning aanvragen. Vraag uw evenementenvergunning minimaal acht weken van tevoren aan.

Heeft u vragen over het aanmelden van uw evenement voor de evenementenkalender 2024? Stel deze dan via een email aan evenementenkalender@ede.nl.

Heeft u vragen over het vergunningverleningsproces? Deze kunt u stellen door te mailen naar evenementen@ede.nl.