Horecabedrijf

  • U wilt een horecabedrijf starten, overnemen, uitbreiden of veranderen. Dan bent u aan een aantal regels gebonden en heeft u een exploitatievergunning nodig. In Ede valt deze vergunning onder de integrale Horecavergunning
  • Via de button hieronder regelt u onder meer het soort bedrijf, de locatie, de openingstijden en het terras.
  • U bent een horecabedrijf als u bedrijfsmatig etenswaren, (al dan niet alcoholische) dranken, logies of tabaksproducten verstrekt. Zoals een hotel, restaurant, café, snackbar, afhaalzaak, discotheek, buurthuis of clubhuis.
  • Aan uw vergunningaanvraag zijn kosten verbonden.
  • Let op! Wilt u een exploitatievergunning voor een afhaalzaak aanvragen? Gebruik de button 'Exploitatievergunning afhaalzaak' om bij het aanvraagformulier te komen.
  • Wilt u een bed & breakfast starten? Kijk voor meer informatie op ondernemen.ede.nl
Vergunningen aanvragen of wijzigen Exploitatievergunning afhaalzaak

U heeft een vergunning nodig om een horecabedrijf te starten. Daarnaast zijn er nog een aantal vergunningen die u misschien nodig heeft. Dit is afhankelijk van wat u wilt met uw horecabedrijf. U vraagt deze vergunningen in een keer aan via de button hierboven.

Exploitatievergunning

Bij ieder horecabedrijf, ongeacht welke vorm deze heeft, is een exploitatievergunning verplicht.

Alcoholwetvergunning

Verkoopt u in uw horecabedrijf alcoholische dranken? En worden deze in uw horecabedrijf opgedronken? Dan heeft u een alcoholwetvergunning nodig (voorheen Drank- en Horecavergunning) nodig.

Terrasvergunning

Als u een terras wilt plaatsen bij uw horecabedrijf op uw eigen terrein of in de openbare ruimte, heeft u een terrasvergunning nodig.

Aanwezigheidsvergunning speelautomaten

Voor het plaatsen van een speelautomaat in uw horecabedrijf heeft u een aanwezigheidsvergunning voor speelautomaten nodig.

Vergunningen aanvragen of wijzigen

Op basis van de Wet Bibob zijn wij verplicht uw horeca-aanvraag te toetsen. U moet hiervoor vragen beantwoorden en documenten aanleveren. Daarmee kunnen wij de integriteit van uw onderneming en de betrokken personen controleren. Voorbeelden van aan te leveren documenten zijn financiële stukken, overeenkomsten en belastinggegevens. De Bibob-toetsing is een verplicht onderdeel van uw aanvraag.

Als u een exploitatievergunning voor een afhaalzaak aanvraagt, dient u ook onderstaande formulieren in te vullen en op te sturen. Stuur beide formulieren met bewijsstukken naar horeca@ede.nl.

Bijlage BiboB formulier afhaalzaak

Welke gegevens vragen wij van u?

Wij vragen altijd om uw Burgerservicenummer (BSN), achternaam, postcode, huisnummer, straatnaam, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, Kamer van Koophandel-nummer en bedrijfsgegevens. Het kán zijn dat wij meer gegevens nodig hebben, omdat uw aanvraag niet duidelijk of concreet genoeg is. Dan leest u dit in de brief of e-mail die u van ons ontvangt.

Waarom vragen we deze gegevens?

Deze gegevens hebben wij nodig om u te kunnen identificeren en op uw aanvraag te reageren.

Hoe gaan wij om met uw gegevens?

Wij gebruiken uw gegevens alleen voor de behandeling van uw aanvraag. De medewerkers die betrokken zijn bij de afhandeling van uw aanvraag ontvangen uw aanvraag en uw gegevens.