Koopwoningen met Koopgarant

Veel mensen zijn op zoek naar een betaalbare woning. Daarom zoekt gemeente Ede naar manieren om die betaalbare woningen beschikbaar te krijgen. Koopgarant is een van de mogelijke middelen om dat te bereiken.

U heeft misschien in de media gelezen dat gemeente Ede zelf gaat bouwen en dat er 100 koopgarantwoningen komen. Dit is niet helemaal juist. De gemeente Ede heeft afspraken met diverse ontwikkelaars op diverse bouwlocaties in de gemeente Ede om sociale koopwoningen te bouwen. Deze woningen wil de gemeente nu om gaan zetten naar Koopgarantwoningen. Het is dus niet een afzonderlijk project, maar het gaat om een omzetting van de bestaande afspraken over sociale koopwoningen.

Wilt u graag een huis kopen, maar is dit financieel net niet haalbaar? Vallen de woningen waar u naar op zoek bent, nét buiten uw budget? Het kopen van een huis met Koopgarant is dan misschien een oplossing.

Een woning kopen met Koopgarant betekent namelijk dat u voor een woning een lagere prijs betaalt dan de marktwaarde. Als u de woning op een later moment weer wilt verkopen, koopt gemeente Ede deze gegarandeerd binnen 3 maanden van u terug. Het prijsvoordeel dat u bij de aankoop kreeg, wordt dan verrekend met de gemeente.

Meer weten? Kijk op de website van Opmaat.

U kunt zich niet bij de gemeente aanmelden voor Koopgarant. Het gaat om woningen die door ontwikkelaars worden gebouwd. Daar kunt u uw interesse kenbaar maken. We onderzoeken momenteel de mogelijkheid om Koopgarant in te zetten bij verschillende bouwprojecten in gemeente Ede, zoals in de wijk Kernhem, De Westzoom in Lunteren en Bennekom West. Zodra de verkoop van de woningen start wordt duidelijk of er koopgarantwoningen worden aangeboden.

Dat is nog niet bekend. We zijn als gemeente in gesprek met diverse ontwikkelaars op diverse locaties in de gemeente Ede. Zodra er afspraken zijn gemaakt over de inzet van Koopgarant dan zullen we dat melden op onze website.

Ook dat is nog niet bekend. Zodra we afspraken hebben met ontwikkelaars over de inzet van Koopgarant weten we ook meer over de planning en start verkoop van de woningbouwprojecten.

Op dit moment komen alleen huishoudens in aanmerking die in totaal niet meer verdienen dan € 50.000 per jaar.