Herinrichting Van Irhovenlaan

Het riool in de Van Irhovenlaan is aan vervanging toe. Daarnaast willen we een plateau plaatsen op het kruispunt met de Detmarlaan.

In de Van Irhovenlaan gaan we het riool vervangen. Daarvoor moet de straat open. Na het werk aan het riool doen we een aantal aanpassingen aan het uiterlijk van de weg.

Rioolvervanging

Naast het vernieuwen van het riool onder de Van Irhovenlaan, vervangen we onder het kruispunt Van Irhovenlaan - Detmarlaan ook de aansluiting van beide straten op het riool.

Op dit moment ligt er een gemengd riool. Dat betekent dat hemelwater en water uit bijvoorbeeld douche, toilet of wasmachine in één buis worden afgevoerd. Bij een hevige regenbui kan het riool zoveel water niet aan. Daarom gaan we de afvoer voor het hemelwater afkoppelen van het gemengd riool. Het krijgt een eigen afvoersysteem, waardoor hemelwater sneller wegstroomt. Er komt namelijk geen ander water in dat riool.

Uiterlijk van de straat

Om het riool te vervangen moet de weg open en verwijderen we het asfalt. Na de werkzaamheden komen er straatstenen voor terug. Net zoals dit al gedaan is aan de kant van de Klinkenbergerweg. Daarnaast vervangen we ook de stoep. De indeling van de parkeervakken blijven we net als nu aangeven met witte straatstenen.

Op het kruispunt Van Irhovenlaan - Detmarlaan willen we graag een plateau plaatsen. Dit is een verhoging van de weg. We merken dat er vaak te hard wordt gereden op de Detmarlaan. Door een plateau te plaatsen moet verkeer afremmen en het geeft de weg de uitstraling die past bij een 30-km-zone. Daarnaast helpt een plateau ook om regenwater beter weg te werken. Bij het kopje ‘Documenten’ vindt u een tekening met de exacte locatie van het plateau.

We verwachten dat de werkzaamheden begin 2022 zullen plaatsvinden. Wij houden de buurt op de hoogte.