Educatieve dropzones

In de Airborne Ede maand is er ook een programma voor kinderen, met een filmprogramma, klassendagen, een gratis Airborne doeboekje. Zo geven we het unieke verhaal van de Airborne in Ede door aan de volgende generaties.
 

In 2022 is er een Airborne Region Doeboek gemaakt voor basisschoolleerlingen in de gemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe en Ede. Het staat vol opdrachten, vragen en informatie over de gebeurtenissen rond de Slag bij Arnhem. Leerlingen van groep 7 en 8 krijgen het uitgereikt, maar u kunt het hier ook gratis downloaden.

Download het regionale Doeboek (pdf, 6 MB).

Wij hebben ook een gratis Airborne Ede-doeboek ontwikkeld voor basischoolleerlingen in de bovenbouw. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren over de geschiedenis van de oorlog in Ede. Van opdrachten bij monumenten in Ede en het maken van een eigen landmark tot kennisvragen over belangrijke mensen uit de Tweede Wereldoorlog met een plantsoen- of straatnaam in Ede.

Download hier het Doeboek (pdf, 3 MB).

Tijdens de Airborne maand Ede worden leerlingen door Pathé Ede uitgenodigd om in september 2022 een oorlogsfilm te bekijken met de klas. Ze kunnen kiezen uit drie films: Oorlogsgeheimen, Waar is is Anne Frank of Oorlogswinter.

Met behulp van een voorbereidende en afsluitende les in de klas leren leerlingen bewust te kijken en te luisteren, te reflecteren en betekenis te geven aan het verhaal. Na een unieke beleving in de bioscoop, krijgen de leerlingen de mogelijkheid om hun eigen filmverhaal te creëren.

Meer informatie vindt u op de site van Pathé.