Airborne Ede-maand

September is een bijzondere maand: de Airborne Ede-maand. Het is de maand waarin we stilstaan bij hen die in 1944 vochten voor onze vrijheid. We herdenken Operatie Market Garden, het bombardement op Ede en de luchtlandingen. Tweeduizend parachutisten landden in 1944 op de Ginkelse Heide bij Ede. Dit was het begin van de bevrijding van Nederland. De impact van deze operatie is nog steeds zichtbaar in onze gemeente.

Herdenken, beseffen en beleven

Tijdens de Airborne Ede-maand herdenken we het verleden en staan we stil bij hoe waardevol vrede en veiligheid is. Dat doen we met herinneringsevenementen. Daarnaast zijn er talloze activiteiten gericht op de thema’s herdenken, beseffen en beleven.

Exposities, routes en meer

Er is heel veel te doen in de Airborne Ede-maand. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op deze pagina.

Bekijk de activiteiten

Drie herinneringsevenementen

Airborne Veteranenavond

Vrijdag 30 augustus 2024 is de Airborne Veteranenavond in de Heideweek. Met deze avond eren we de moed en inzet van veteranen.

Meer informatie

Airborne Luchtlandingen en Herdenking

Zaterdag 21 september is de Airborne Luchtlandingen en Herdenking op de Ginkelse Heide in Ede. Er is een uitgebreid programma in de lucht en op het terrein.

Meer informatie

Pegasus Wandelfestival

Kom op zaterdag 28 september naar het Pegasus Wandelfestival. Een bijzondere culturele beleveniswandeling met verschillende routes.

Meer informatie
Foto van vlag Airbone Ede

De Airborne Ede-vlag

Koop de Airborne Ede-vlag en hang hem in september uit!

Koop de vlag