Nieuwjaarsontmoeting

Samen luiden we het nieuwe jaar in tijdens de Nieuwjaarsontmoeting op vrijdag 5 januari. Schaats een rondje over de ijsbaan, geniet van een (gratis) hapje en drankje en ontmoet andere Edenaren. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom vanaf 16:00 uur op de IJsbaan in het centrum van Ede.

Op en om ijsbaan is van alles te beleven voor jong en oud:

  • Geniet van een winters hapje en drankje.
  • Schaats gratis voor twintig minuten over de ijsbaan.
  • Voor de kleintjes is er een draaimolen.
  • Als afsluiting een bijzondere klank- en lichtshow!

Iedereen is welkom

De gemeente nodigt alle Edenaren uit om te komen! Aanmelden is niet nodig. Neem dus uw buren, ouders, vrienden, kinderen en opa’s en oma’s mee. Dan beginnen we samen het nieuwe jaar goed!

16:00 uur: start Nieuwjaarsontmoeting.

17:00 uur: toespraak van de burgemeester.

18:15 uur: afsluiting met een bijzondere klank- en lichtshow, geprojecteerd op het gemeentehuis. De klank- en lichtshow vertelt het verhaal van een stukje Edese geschiedenis.

Locatie

Op en rond de ijsbaan in Ede Centrum (Raadhuisstraat 1)

Parkeren

De ijsbaan ligt midden in het centrum van Ede. Voor het parkeren kunt u gebruik maken van verschillende betaalde parkeerplaatsen en parkeergarages op loopafstand van de IJsbaan. Of u komt gewoon op de fiets!
Komt u op de fiets naar de nieuwjaarsontmoeting? Dan kan u uw fiets gratis en bewaakt stallen bij de pop-up fietsenstalling naast de ijsbaan. De pop-up fietsenstalling is 5 januari van 16:00 tot 19:00 uur geopend.

Toiletten

Er zijn toiletten aanwezig bij de ijsbaan.

Eten & drinken

Rond de ijsbaan staan verschillende kramen waar eten en drinken wordt aangeboden door de gemeente Ede.

Om 18:15 uur sluiten we af met een bijzondere klank- en lichtshow over het verhaal het Hessenkind.

Iets ten noorden van Ede liep 400 jaar geleden een internationale handelsroute. Op een breed karrenspoor in het zand brachten kooplieden uit Duitsland hun handelswaar naar Utrecht en Amersfoort. Met zwaarbeladen karren vol handelswaar deden zij er vanuit Hessen (rond Frankfurt) wel een paar weken over om in Ede te komen. De karren werden volgeladen met wol, zout, aardewerk maar ook zilver en keramiek. Het was een gevaarlijke route met veel struikrovers. Op die weg hier vlakbij, speelt het verhaal: Hessenkind. Geschreven en ingesproken door burgemeester René Verhulst. Bekijk de teaser van de klank- en Lichtschow op Youtube.