Onderhoud zandwegen

In de gemeente Ede ligt ruim 80 kilometer aan zandwegen. Daar komen makkelijk kuilen in. Daarom onderhouden we deze wegen het hele jaar door. Daarbij zijn we afhankelijk van het weer.

Werken aan het onderhoud

In de volgende situaties werken we aan het onderhoud van de zandwegen:

  • Bij voorspelling van droog weer.
  • Als de zandweg droog genoeg is.
  • Als de weg niet bevroren is.
  • Als de weg niet te droog is.

We kunnen niet werken aan zandwegen als deze nat zijn of worden. Het wegdek wordt dan modderig en u kunt er niet op rijden. Wanneer de grond te droog is geeft dat stofoverlast en kunnen we het wegdek niet goed stevig maken.

Melding of klacht

Heeft u een klacht of wilt u iets melden over een zandweg? Bijvoorbeeld over stofoverlast of veiligheid? U kunt dat digitaal bij ons melden.

Onderhoud in de winter

In de winter is het vaak lange periodes nat. Hierdoor ontstaan er kuilen in de zandwegen. Vanwege de natheid kunnen we daar op dat moment niets aan doen. We zijn terughoudend met het opvullen van de wegen, zeker als er veel water op de wegen staat. We bekijken per zandweg of we maatregels kunnen nemen om overlast tegen te gaan.

We zijn ons ervan bewust dat dit een vervelende situatie is als u langs een zandweg woont. Wanneer het weer het toelaat gaan we verder met het onderhoud aan de wegen.