Kindercollege

Kinderburgemeester met promotiemateriaal in haar handen

Elke twee jaar kiezen we een nieuw Kindercollege. In het Kindercollege zit een aantal kinderen uit groep zes, zeven en acht. Zij mogen een jaar lang hun ideeën én de ideeën van hun klasgenoten vertellen aan het echte College van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Ook zijn ze te gast bij grote evenementen zoals Airborne, Heideweek, Avondvierdaagse en de uitreiking van de Kinderlintjes. Zo komen ze meer te weten over hoe een gemeente werkt.

De afgelopen periode hebben we gezocht naar een nieuw Kindercollege. Wat hadden we veel aanmeldingen! De selectiecommissie heeft alles bekeken en acht kinderen zijn uitgenodigd om een presentatie te houden. Daaruit hebben we vier kinderen gekozen die samen het nieuwe college zijn. Benieuwd wie dat zijn? We maken ze binnenkort aan jullie bekend.

Wat doet het Kindercollege?

Elke twee jaar kiezen we een nieuw Kindercollege. In het Kindercollege zitten kinderen uit groep zes, zeven en acht. Zij mogen twee jaar lang hun ideeën én de ideeën van hun klasgenoten vertellen aan het echte College van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Ook zijn ze te gast bij grote evenementen zoals Airborne, Heideweek, Avondvierdaagse en de uitreiking van de Kinderlintjes. Zo komen ze meer te weten over hoe een gemeente werkt.

Leuk en gezellig

Burgemeester Verhulst: “Je kunt er niet alleen veel van leren. Het is ook gewoon heel erg leuk en gezellig. Zo gaat het Kindercollege af en toe met mij of een wethouder op pad om iets te bezoeken of te openen. Hoe bijzonder is dat! Ik kijk er in elk geval naar uit.”