Kindercollege

Wij zoeken een nieuw Kindercollege Ede. Zit jij in groep vijf, zes of zeven en heb je zin om vanaf september 2021 tot en met 2023 kinderburgemeester of kinderwethouder van de gemeente Ede te worden? Meld je dan aan. Wil je weten wat er zo leuk is aan het Kindercollege? Het huidige Kindercollege vertelt het in dit filmpje.

Kinderburgemeester met promotiemateriaal in haar handen

Wat doet het Kindercollege?

Elke twee jaar kiezen we een nieuw Kindercollege. In het Kindercollege zitten kinderen uit groep zes, zeven en acht. Zij mogen twee jaar lang hun ideeën én de ideeën van hun klasgenoten vertellen aan het echte College van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Ook zijn ze te gast bij grote evenementen zoals Airborne, Heideweek, Avondvierdaagse en de uitreiking van de Kinderlintjes. Zo komen ze meer te weten over hoe een gemeente werkt.

Leuk en gezellig

Burgemeester Verhulst: “Je kunt er niet alleen veel van leren. Het is ook gewoon heel erg leuk en gezellig. Zo gaat het Kindercollege af en toe met mij of een wethouder op pad om iets te bezoeken of te openen. Hoe bijzonder is dat! Ik kijk er in elk geval naar uit.”

Zo meld je je aan

Via dit formulier kun je je aanmelden. We willen graag weten wie je bent, wat je leuk vindt aan de gemeente Ede, wat je anders zou willen en wat je doet in je vrije tijd. Je kunt je aanmelden tot en met 10 mei 2021.

Na 10 mei kiezen de burgemeester, een gemeenteraadslid en een jongerenraadslid wie doorgaan naar de volgende ronde. Ben je door? Dan mag je in juni een (digitale) presentatie geven om te vertellen waarom we jou moeten uitkiezen voor het nieuwe Kindercollege. Na de presentaties worden de kinderburgemeester en de twee kinderwethouders gekozen.