Deze wegen zijn afgesloten tijdens de Heideweek 2023

Van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 augustus is de Heideweek. In die week zijn sommige wegen afgesloten. Ook kunt u uw auto wat minder makkelijk parkeren. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle wijzigingen, zodat u goed voorbereid bent.

Niet parkeren op Kuiperplein

Tijdens de Heideweek en de op- en afbouwdagen van het evenemententerrein is het Kuiperplein afgesloten. Dit geldt vanaf maandag 14 augustus tot en met maandag 28 augustus. Kijk voor andere parkeerplaatsen in Ede-Centrum op ede.nl/parkeren.

Telefoonweg afgesloten

Voor een veilige in- en uitstroom van bezoekers, sluiten we de Telefoonweg ter hoogte van het Kuiperplein af voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. De afsluiting is op vrijdag 18, zaterdag 19, donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus tussen 19:00 en 00:30 uur. De Brouwerstraat is op deze avonden ook niet open voor fietsen. U kunt dan uw fiets parkeren op de tijdelijke fietsparkeerplaats op het Marktplein, vlak bij de ingang. Dus kom vooral op de fiets!

Heideoptocht en Vlegeldag

Op zaterdag 19 augustus is de Heideoptocht. Dan kunt u tussen 17:30 en 21:30 uur niet met uw auto de volgende straten in: Raadhuisstraat, Molenstraat, Schaapsweg, Veenderweg, Telefoonweg, Stationsweg, Breelaan, Detmarlaan en Arnhemseweg. U kunt het centrum van Ede niet bereiken met de auto. Ook kunt u de parkeergarages Q-park Markt, P-De Halte en Q-Park Achterdoelen niet in- of uitrijden. U kunt daarom het beste voor 17:00 uur in Ede-Centrum parkeren. U kunt Ede-Centrum tussen 17:30 en 21:30 uur niet uit met de auto. Het centrum van Bennekom is vanwege de Vlegeldag op woensdag 24 augustus afgesloten voor verkeer.

Maatregelen bij drukte

Vorig jaar was het een aantal avonden erg druk op het Kuiperplein. Mocht dat dit jaar weer zo zijn, dan nemen we een aantal maatregelen voor de veiligheid van bezoekers. Bij grote drukte kunnen we de Brouwerstraat tijdelijk helemaal afsluiten. Ook sluiten we dan de Telefoonweg af tussen de Veenderweg en de rotonde bij de Molenstraat.

Programma Heideweek

Kijk voor het programma van de Heideweek op www.heideweek.nl. Op www.bereikbaargelderland.nl vindt u alle verkeersmaatregelen. Wij wensen iedereen een hele mooie Heideweek!