Een Pluim voor Levi Sies

Burgemeester René Verhulst heeft dit jaar het jeugdlintje De Pluim uitgereikt aan Levi Sies uit Bennekom.

Tijdens een bijeenkomst over het klimaat in het Raadhuis van de gemeente Ede hield Levi een boekpresentatie en werd hij verrast met het jeugdlintje.

Het jeugdlintje De Pluim is een onderscheiding voor kinderen en jongeren die zich belangeloos hebben ingezet voor de samenleving of een bijzondere prestatie hebben verricht. Ook kan een Pluim worden uitgereikt aan kinderen of teams die nationaal of internationaal kampioen zijn geworden op het gebied van sport of cultuur.

Levi is al op jonge leeftijd geïnteresseerd in het klimaat. Na een schoolopdracht over het klimaat kreeg hij van zijn leraar het advies om erover te gaan schrijven. Levi wilde met zijn teksten andere kinderen informeren die zich ook zorgen maken over het klimaat. Halverwege 2023 besloot hij zijn werk naar een uitgever te sturen en inmiddels ligt het boek “Kinderen voor het klimaat” in de boekhandel. In het boek legt Levi in simpele woorden uit wat er aan de hand is met het klimaat. En geeft hij tips aan kinderen om zelf iets aan het klimaatprobleem te doen. De jury vindt dit een bijzondere prestatie vindt dat Levi een Pluim verdient.

Wie zaten in de jury?

  • Wethouder B.W. van der Beek
  • De heer C. Al, teamchef Politie Ede
  • Mevrouw G. Kelderman, Malkander-Ede
  • De heer R. Stap, gemeenteraadslid
  • Mevrouw A. van der Kraats, Sportservice De Vallei
  • De heer J. Moormann, jongerenraad