Een veiliger en rustiger Proosdijpark

Lekker genieten van de natuur in het park, zeker met de zomervakantie voor de deur. Dat wil toch eigenlijk iedereen. Maar over het Proosdijpark kregen we als gemeente de laatste tijd meer klachten over geluidsoverlast, alcohol- en drugsgebruik en hinder van brom- en snorfietsen op de plekken waar dat niet hoort. Daarom heeft de gemeentelijke afdeling Handhaving een plan gemaakt om deze overlast te voorkomen en aan te pakken.

Afgelopen dinsdagavond 4 juli is een eerste controle geweest van de handhavers van de gemeente, samen met de politie. In de twee uur tijd dat zij aanwezig waren in het park zijn 14 bekeuringen uitgedeeld aan brom- en snorfietsers die reden op een pad waarop zij niet zijn toegestaan. Daarnaast 1 bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs, 1 bekeuring voor het fietsen door het park en een bekeuring voor het los laten lopen van een hond. Verder nog een vijftal waarschuwingen voor onder andere alcohol en softdrugsgebruik in het park. De handhavers hebben geconstateerd dat het voor veel mensen ook niet helder is waar zij wel en niet mogen met fietsen of brommers in het park. Daarom wordt binnenkort ook door middel van extra bordjes aangegeven welk pad alleen voor fietsers of wandelaars is bedoeld.

Burgemeester René Verhulst: “over het Proosdijpark krijgen we, met name in de zomer, vaak klachten. Dit varieert van geluidsoverlast, tot overlast door alcohol en drugsgebruik. Het is de bedoeling dat veel mensen van het park genieten en ik hou van levendigheid, maar wel op een manier dat het ook aantrekkelijk blijft voor iedereen en binnen de regels. Daarom hebben we besloten deze zomer extra in te zetten op toezicht in het Proosdijpark. Zo blijft het aantrekkelijk voor omwonenden en bezoekers.”

In ieder geval tot het einde van de zomervakantie zal er extra toezicht aanwezig zijn in en rondom het Proosdijpark.