Gemeente Ede plaatst 15 vrije plakplaatsen

Om inwoners en organisaties de mogelijkheid te geven om bekendmakingen en mededelingen te doen worden er binnen de gemeente 15 aanplakborden geplaatst. Deze zijn bedoeld voor niet-commerciële uitingen, bijvoorbeeld het aankondigen van een evenement of een verkiezingsposter.

Gratis plakken

Voor de borden gelden natuurlijk wel enkele regels. Er mogen alleen niet-commerciële posters of meldingen op de borden aangebracht worden, reclameposters zijn niet toegestaan. Op de borden mogen dus geen affiches met zaak-, merk- of productreclame geplakt worden. De borden kunnen ook gebruikt worden voor het plaatsen van verkiezingsposters rondom verkiezingen. Door deze borden te plaatsen kan ‘wildplakken’ in de openbare ruimte voorkomen worden.

Enkele spelregels

Voor het aanplakken gelden een aantal spelregels, deze komen voort uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en het aanwijzingsbesluit Aanplakborden Ede 2024. Spelregels zijn bijvoorbeeld het plakken van maximaal één poster per organisatie per bord, de grootte van de poster en de regel om niet ‘over te plakken’. De gemeente verwijderd periodiek het aangeplakte materiaal zodat er voldoende ruimte beschikbaar is. Meer informatie over de regels en locaties is te vinden op onze website.