Kinderen aan het woord in de gemeenteraad

Kinderburgemeester Lucie en kinderwethouders Dirk en Norine presenteren op donderdag 23 november de ideeën van kinderen tijdens een speciaal moment in de gemeenteraad. Vanaf dit jaar organiseert de gemeenteraad in de week rond de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, een moment waarop kinderen aan het woord komen.

De gemeenteraad is natuurlijk het hart van de lokale democratie. Het is ook de plek waar wordt gesproken over de belangen en toekomst van kinderen. De gemeenteraad vindt het dan ook belangrijk om kinderen vroeg te betrekken bij wat er gebeurt in onze gemeente. Om daar meer ruimte aan te geven, is gekozen om het kindercollege de gelegenheid te geven om, namens de kinderen van Ede, te spreken in de gemeenteraad over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Het Kindercollege Ede heeft de ideeën en vragen van kinderen over lezen, veiligheid en een schoon Ede opgehaald en presenteert dit aan de gemeenteraad. Daarna kan de gemeenteraad vragen stellen en kan de betrokken wethouder of burgemeester een toelichting geven.

Nadat de kinderen aan het woord zijn geweest wordt de reguliere raadsvergadering hervat.

Persinformatie

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn:

Donderdag 23 november van 19:00 tot 19:30 uur

Raadszaal gemeente Ede, Bergstraat 4

Aansluitend is er gelegenheid om het kindercollege nog wat vragen te stellen. Wel graag van tevoren aanmelden als u hier interesse in heeft.

Pers/fotograaf/tv opnames: welkom