Mountainbikeroute over De Zanding afgesloten

Betere balans tussen natuur en recreatie

Vanaf 8 januari wordt de mountainbikeroute in Otterlo gedeeltelijk afgesloten. Het gaat om het deel aan de oostkant van de Harderwijkerweg (N310). De gemeente neemt deze maatregel voor een betere balans tussen natuur en recreatie. De rest van de route in Otterlo blijft gewoon open. In het Roekelse Bos wordt de route verlengd en worden minder leuke delen van de route vervangen door nieuwe single tracks.

Balans

Wethouder voor natuur Jan Pieter van der Schans: ,,We willen in Ede een goede balans houden tussen natuur en recreatie. Op de Zanding is die balans verstoord geraakt. De recreatieve routes voor wandelaars en mountainbikers lopen dwars door leefgebieden van dieren en planten waar het niet goed mee gaat. Ook een historische aardwal is beschadigd geraakt. Daarom kiezen we ervoor om dit deel permanent af te sluiten. De natuur krijgt zo de kans om te herstellen.’’

Roekelse Bos

Wethouder recreatie Peter de Pater: ,,De route over De Zanding was mooi en uitdagend. We zijn daarom samen met de diverse gebruikers en de stichting MTB Zuid Veluwe gaan kijken welke alternatieven er zijn in het gebied. We hebben ruimte gevonden om de route aan de westzijde van de N310 in het Roekelse Bos langer en beter te maken.’’ De aanleg van dit deel van de route start in januari en is naar verwachting eind februari afgerond. Tegelijkertijd verlegt Stichting Landschapsbeheer Gelderland het Klompenpad.