Rijk draagt miljoenen bij aan nieuwe wijk Doesburgerbroek

Het Rijk draagt 4,5 miljoen euro bij aan de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Doesburgerbroek in Ede. Dat heeft minister Hugo de Jonge vandaag bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Ede had een beroep gedaan op de Woningbouwimpuls-regeling (Wbi) van het kabinet.

Wbi

De Wbi is bedoeld om woningbouw te versnellen en betaalbaar te houden in regio’s waar de schaarste het grootst is. De miljoenenbijdrage voor Doesburgerbroek is bedoeld om de eerste 600 woningen te kunnen bouwen. Het geld wordt ingezet om de woningen betaalbaar te houden, wegen en fietspaden aan te leggen en ecologische maatregelen te nemen.

Nieuwe woningen

Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,De vraag naar nieuwe woningen in Ede is groot. Die willen we graag bouwen, maar de ontwikkeling van een nieuwe wijk kost de gemeente veel geld. De bijdrage van het Rijk is een belangrijke stap om onze plannen te kunnen uitvoeren. Daar zijn we blij mee.’’

Doesburgerbroek

De nieuwe wijk Doesburgerbroek (voorheen Kernhem Noord) komt ten noorden van het huidige Kernhem. Gemeente Ede wil in het gebied 2500 tot 2700 woningen realiseren. In de nieuwe wijk komen woningen voor gezinnen en ouderen. De verwachting is dat in 2027 de bouw start.