Wielertoppers komen naar Ede voor Ladies Tour

Op dinsdagmiddag 5 september vindt in het centrum van Ede de proloog van de internationale wielerwedstrijd Simac Ladies Tour plaats. In Nederland is dit de belangrijkste etappewedstrijd voor vrouwen. De proloog is een individuele tijdrit en start op de Markt. De finish is op de Raadhuisstraat. Burgemeester René Verhulst en wethouder Peter de Pater zijn blij voor de derde keer de wedstrijd te mogen verwelkomen in Ede.

Burgemeester Verhulst: “Fietsen en Ede: een prima combinatie! De prachtige natuur en goede fietspaden in en om onze gemeente zorgen ervoor dat je heerlijk kunt fietsen, mountainbiken (80 km single track) en wielrennen. Ook een internationale wielerwedstrijd als de Simac Ladies Tour kan hier prima uit de pedalen. Dat bleek wel in voorgaande jaren, toen we de toppers van de Nederlandse ‘ladies’ ook mochten ontvangen. Extra bijzonder is dat Annemiek van Vleuten met deze Ladies Tour haar prachtige carrière afsluit.“

Verkeer, parkeren en wegen

In sommige gebieden in het centrum van Ede gelden deze dag verkeers- en parkeermaatregelen en wegafsluitingen. Inwoners van deze gebieden hebben daarover van de gemeente een brief gekregen. Op www.ede.nl/ladiestour staat een plattegrond van de wedstrijdroute en een lijst met veelgestelde vragen. Informatie over de wielerwedstrijd staat op www.simacladiestour.nl.