Rolstoel

  • Kunt u na een operatie of tijdens uw revalidatie beperkt lopen en wilt u toch mobiel blijven? Wilt u gebruikmaken van een rolstoel buitenshuis voor bijvoorbeeld boodschappen doen of wandelen? Een transportrolstoel kunt u gratis lenen bij een uitleenpunt van Medipoint of Kersten Hulpmiddelen. De maximale uitleentermijn is een half jaar.
  • Heeft u voor het verplaatsen buitenshuis langer dan een half jaar een rolstoel nodig? Ook dan kunt u eerst een rolstoel lenen bij de thuiszorgwinkel. Drie maanden voor de afloop van de leenperiode kunt u een aanvraag indienen.
  • Heeft u behoefte aan een rolstoel voor langdurig gebruik binnen én buiten? Bijvoorbeeld omdat u ook voor het verplaatsen binnenshuis afhankelijk bent van een rolstoel. Of heeft u behoefte aan een elektrische rolstoel of een rolstoel met aandrijfondersteuning? Wij gaan graag met u in gesprek. Kijk onder aanvragen voor meer informatie.

  • Heeft u behoefte aan een transportrolstoel of  een rolstoel voor dagelijks gebruik binnen én buiten? Bijvoorbeeld omdat u ook voor het verplaatsen binnenshuis langdurig afhankelijk bent van een rolstoel. Of heeft u behoefte aan een elektrische rolstoel of een rolstoel met aandrijfondersteuning?
  • Dan belt u ons op telefoonnummer 14 0318.
  • Ook kunt u langskomen bij het Werkplein regio FoodValley.
  • In beide gevallen maken we een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek, om samen te kijken wat u nodig heeft. Er kan ook een andere oplossing zijn.

Wij hebben met twee zorgaanbieders een contract afgesloten: Medipoint en Kersten Hulpmiddelen. Op basis van uw adres wordt uw hulpmiddel geleverd door één van onze leveranciers (de wijkleverancier). Mocht u een specifieke voorkeur hebben voor Kersten Hulpmiddelen of Medipoint, dan kunt u dit aangeven in het maatwerkgesprek. Wij houden hier dan rekening mee. Is er al een leverancier bij u betrokken en bent u niet tevreden? Vanaf 1 januari 2024 kunt u overstappen als u dat wilt.     

  • Bent u opgenomen in een zorginstelling? Dan regelt de zorginstelling voor u een rolstoel. Deze wordt vergoed vanuit de Wlz.
  • Gebruik u de rolstoel alleen voor werk of studie, dan kunt u een beroep doen op vergoeding vanuit het UWV.

Voor een rolstoel hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. De kosten krijgt u volledig vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).