Rolstoel

 • Kunt u na een operatie of tijdens uw revalidatie moeilijk lopen en wilt u toch mobiel blijven? Wilt u gebruikmaken van een rolstoel buitenshuis voor bijvoorbeeld boodschappen doen of wandelen waarbij u wordt geduwd? Dit heet een transportrolstoel. Een transportrolstoel kunt u gratis lenen bij een thuiszorgwinkel of hulpmiddelenleverancier. De maximale uitleentermijn is een half jaar.
 • Heeft u voor het verplaatsen buitenshuis langer dan een half jaar een rolstoel nodig? Ook dan kunt u eerst een transportrolstoel lenen bij een thuiszorgwinkel of hulpmiddelenleverancier. Heeft u de transportrolstoel langer nodig? Drie maanden voor de afloop van de leenperiode kunt u een aanvraag vanuit de Wmo indienen. U vult hiervoor het digitale formulier Aanvraag transportrolstoel in.
 • Heeft u behoefte aan een rolstoel voor langdurig gebruik binnen én buiten? Bijvoorbeeld omdat u ook voor het verplaatsen binnenshuis afhankelijk bent van een rolstoel. Of heeft u behoefte aan een elektrische rolstoel of een rolstoel met aandrijfondersteuning? Wij gaan graag met u in gesprek. Kijk onder aanvragen voor meer informatie.

 • Heeft u behoefte aan een transportrolstoel na bijvoorbeeld een operatie? Of kunt u tijdens uw revalidatie beperkt lopen en wilt u toch mobiel blijven?
 • Dan vult u het digitale formulier Aanvraag transportrolstoel in.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een transportrolstoel. Dit blijkt uit het digitale formulier.
 • Als u recht heeft op vergoeding vanuit de Wmo neemt de (wijk)leverancier contact met u op voor het leveren van de rolstoel.
Aanvragen transportrolstoel

 • Heeft u behoefte een rolstoel voor langdurig dagelijks gebruik? Bijvoorbeeld omdat u voor het verplaatsen binnenshuis langdurig afhankelijk bent van een rolstoel. Of heeft u behoefte aan een elektrische rolstoel of een rolstoel met aandrijfondersteuning?
 • Dan belt u ons op telefoonnummer 14 0318.
 • Ook kunt u langskomen bij het Werkplein regio FoodValley.
 • In beide gevallen maken we een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek, om samen te kijken wat u nodig heeft. Er kan ook een andere oplossing zijn.

Wij hebben met twee zorgaanbieders een contract afgesloten: Medipoint en Kersten Hulpmiddelen. Heeft u, of uw huisgenoot, al een hulpmiddel vanuit de Wmo, dan levert dezelfde leverancier ook het volgende hulpmiddel. Heeft u, of uw huisgenoot, nog geen ander hulpmiddel vanuit de Wmo? Dan hangt het van uw adres af welke leverancier u krijgt. Via dit formulier kunt u nagaan welke leverancier uw hulpmiddel levert.

Heeft u een sterke voorkeur voor Kersten Hulpmiddelen of Medipoint? Geef dit dan aan in het maatwerkgesprek. Wij houden hier dan rekening mee.

Is er al een leverancier bij u betrokken en bent u niet tevreden? Vanaf 1 januari 2024 kunt u overstappen als u dat wilt.

 

 • Bent u opgenomen in een zorginstelling? Dan regelt de zorginstelling voor u een rolstoel. Deze wordt vergoed vanuit de Wlz.
 • Gebruik u de rolstoel alleen voor werk of studie, dan kunt u een beroep doen op vergoeding vanuit het UWV.

Voor een rolstoel hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. De kosten krijgt u volledig vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).